Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chlapec bol 6 rokov nezvestný: Ľúbim ťa a chcem sa vrátiť domov, písal babke
Zdielať na

Chlapec bol 6 rokov nezvestný: Ľúbim ťa a chcem sa vrátiť domov, písal babke

TOULOUSE / 11-ročný Alex sa nevrátil domov z dovolenky, na ktorej bol s mamou a dedom. Neboli jeho zákonnými zástupcami, tou je jeho stará mama, ktorá po vnukovi sama a neúspešne pátrala. Chlapec, z ktorého je teraz 17-ročný tínedžer, sa našiel až teraz vo Francúzsku.

​Pred šiestimi rokmi sa chlapec stratil v Španielsku. Len teraz sa našiel blízko hôr na juhozápade Francúzska. Potuloval sa po ceste, všimol si ho vodič dodávky. "Zastavil som a spýtal sa ho či nepotrebuje pomoc. Povedal mi, že štyri dni kráčal, keď vyrazil z hôr," uviedol vodič dodávky. 

Tínedžer utiekol zo spirituálnej komunity v Pyrenejách. Miesto je známe ako cieľ vyznávačov alternatívneho spôsobu života. "Povedal mi, že jeho matka mala bizarné duchovné zmýšľanie a žila v horách so skupinou ľudí," dodal vodič. Chlapec sa už spojil s babkou v Británii, ktorá je jeho oficiálnou zákonnou zástupkyňou. Poslal jej emotívnu textovú správu. 

Kde bol chlapec doteraz? 

"Ahoj babka, to som ja, Alex. Som vo Francúzsku v Toulouse a dúfam, že dostaneš tento odkaz. Milujem ťa a chcem sa vrátiť domov," písalo sa v správe. Britská polícia tvrdí, že je v kontakte s francúzskymi kolegami, ktorí pátrajú po chlapcovej matke a dedovi. "Je to zložité a dlhodobé vyšetrovanie. Musíme zistiť všetky okolnosti ohľadne zmiznutia Alexa aj to, kde bol po celé tie roky," informoval šéf polície v Manchestri Chris Sykes. Miesto, kde sa nachádza jeho matka a starý otec vraj chlapec pozná, polícii ho však odmietol prezradiť. Alex bol dočasne premiestnený do zariadenia pre mladistvých v meste Toulouse. V najbližšom čase by sa mal vrátiť do Británie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy