Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Veľký požiar skladovej haly. S ohňom do noci bojovalo 19 hasičov
Zdielať na

Veľký požiar skladovej haly. S ohňom do noci bojovalo 19 hasičov

KOŠICE / Na Palackého ulici v Košiciach v stredu 14. decembra krátko pred 21.00 h zachvátili plamene halu, ktorá slúžila predovšetkým ako sklad. Po príchode hasičov na miesto z budovy šľahali obrovské plamene, s ktorými bojovali viac ako 2 hodiny. Škodu budú rátať v desiatkach tisíc eur.

Plamene zasiahli halu vo výmere niekoľko desiatok metrov. Silný dym bolo vidieť už z diaľky a na mieste zasahovali hasiči z viacerých staníc. S ohňom bojovalo 19 hasičov so 7 vozidlami z košických staníc, ale povolaná bola aj jednotka z USS.

"Na mieste bolo vytvorených viacero prúdov, povolaný bol na miesto aj rebrík na kontrolu strechy a boli začaté hasebné práce. Momentálne je požiar lokalizovaný, prebiehajú likvidačné práce a kontrola všetkých priestorov a zisťovanie stavu poškodenia objektov a jednotlivých nájomcov, ktoré v tomto objekte mali svoje sklady," informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Košiciach Tomáš Berzétei.

Halu pohltili plamene v časti, kde boli uskladnené drevené palety, palivové drevo, ale aj potravinový sklad s ovocím a zeleninou, kde vznikla aj najväčšia škoda. K žiadnym zraneniam, našťastie, nedošlo, no škoda bude vysoká. Na miesto príde aj statik, ktorý prehliadne budovu. To, či požiar niekto úmyselne podpálil alebo došlo k technickej poruche, zisťujú hasiči. "Príčina je v tejto fáze ešte len v priebehu vyšetrovania. Bude potrebné najprv ukončiť hasebné práce, zabezpečiť bezpečnosť pohybu pod halou a následne sa môžeme venovať zisťovaniu príčiny v spolupráci s policajným zborom," dodal Tomáš Berzétei.

Zisťovateľ príčin vzniku požiarov sa na miesto vrátil aj na druhý deň, aby spoločne s kriminalistami zaistili potrebné stopy. Presná príčina zatiaľ známa nie je, no ako predbežnú určili hasiči manipuláciu s otvoreným ohňom, no ako sa nám podarilo zistiť, na mieste sa pár minút pred vypuknutím požiaru pohyboval neznámy muž. V budove sa podľa našich zistení často zdržiavajú bezdomovci, ktorých už podnájomníci dobre poznajú, no muža, ktorého zachytili aj bezpečnostné kamery, nepoznajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy