Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V byte nahlásili únik oxidu uhoľnatého. Do nemocnice previezli aj maloleté dieťa
Zdielať na

V byte nahlásili únik oxidu uhoľnatého. Do nemocnice previezli aj maloleté dieťa

TRENČÍN / V Trenčíne nahlásili v utorok únik oxidu uhoľnatého v byte. Záchranári do nemocnice previezli troch ľudí. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Stalo sa to v byte, v ktorom žijú starí rodičia s dcérou a vnučkou. Vo večerných hodinách sa začal bytom šíriť jedovatý oxid uhoľnatý. Spočiatku o tom nikto netušil. Vo vnútri sa nachádzala iba mladá mamička s dieťatkom, našťastie po práci prišiel za ňou jej priateľ. 

Bolo obrovským šťastím v nešťastí, že muž sa v lekárni nezdržal. Keď sa po pár minútach vrátil, našiel dcérku s priateľkou v bezvedomí. Ihneď volal pomoc. Na miesto zásahu boli vyslané tri ambulancie. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice troch pacientov, 26-ročnú ženu, 28-ročného muža a maloleté dieťa s diagnózou toxický účinok," priblížilo stredisko. Mladú mamičku spolu s dvojročnou dcérkou priviezli do trenčianskej nemocnice. Na vyšetrení tam skončil aj mladý muž, toho však pustili domov. Zdravotný stav matky s dcérou je stabilizovaný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy