Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Kriminalisti rozbili jeden z najväčších pašeráckych gangov. Zameriavali sa na cigarety
Zdielať na

Kriminalisti rozbili jeden z najväčších pašeráckych gangov. Zameriavali sa na cigarety

NITRA / Kriminalisti z úradu finančnej správy rozbili jeden z najväčších pašeráckych gangov. Organizovaná skupina z Nitrianskeho kraja sa zameriavala na cigarety a ich distribúcia siaha až do zahraničia. Počas akcie s krycím názvom Orient zaistili aj väčšie množstvo šperkov.

​Kriminálny úrad finančnej správy urobil počas razie na pašerákov cigariet viaceré domové prehliadky v obci Paňa a v Nitre. Okrem domov prehľadali aj sklady. V areáli našli upravený železničný vagón, aj v ňom boli ukryté kartóny s cigaretami. "Okrem iných vecí bolo zaistených 268-tisíc spotrebiteľských balení cigariet neoznačených kontrolnou známkou," informoval Radoslav Kozák z tlačového oddelenia Finančnej správy.

Okrem týchto cigariet našli a zaistili aj 30-tisíc eur a väčšie množstvo rôznych šperkov, ale aj zbraň ukrytú v krbe. V Nitrianskom kraji táto organizovaná skupina pôsobila minimálne niekoľko mesiacov. Jedna krabička takýchto cigariet sa na čiernom trhu predáva za približne 2 eurá. "Vyčíslená škoda na spotrebnej dani z tabaku predstavuje škodu viac ako 700-tisíc eur," priblížil Kozák.

Počas akcie s krycím názvom Orient skončilo v putách 5 mužov. Najmladší má 30 rokov a najstarší 53. "Obvinenie bolo vznesené piatim obvineným a návrh na vzatie do väzby bol podaný štyrom obvineným," informovala Ivana Kochanská, právna zástupkyňa obvineného.

Dvaja zo skupiny sú otec so synom. Všetci štyria sa postavili pred okresný súd v Nitre, sudkyňa ich posadila do väzby. "Z dôvodu, aby nepokračovali v trestnej činnosti. Voči tomuto uznesenia podali všetci štyria obvinení sťažnosť," doplnila Kochanská.

Táto organizovaná skupina cigarety nedistribuovala iba po Slovensku, ale prevažne v zahraničí. "Do krajín, kde sú cigarety najdrahšie. To znamená Írsko, Francúzko a Veľká Británia," priblížil Kozák.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy