Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bytovku zachvátili plamene. Štyri rodiny prišli o strechu nad hlavou
Zdielať na

Bytovku zachvátili plamene. Štyri rodiny prišli o strechu nad hlavou

TRESTENÁ / V bytovke so štyrmi bytmi v Trstenej začala horieť strecha. Požiar zachvátil aj obytné podkrovie. Našťastie tam nikto nebol. Profesionálnym hasičom z Tvrdošína sa podarilo zachrániť väčšiu časť podkrovného obytného priestoru, avšak strechu už nezachránili.

​Požiar sa začal šíriť od strechy. Zachvátil však aj izby. Na miesto rýchlo prišli hasiči z Tvrdošína. "Pred naším príchodom bola strecha v plameňoch. Po príchode na miesto sme začali okamžite hasením podkrovných priestorov," opísal situáciu Martin Korbeľ, veliteľ družstva HaZZ Tvrdošín. Celé podkrovie bolo silno zadymené, hasiči museli pracovať v dýchacích priestoroch.

Príčinou mohlo byť tesnenie

Napriek veľkej snahe, nie všetko sa podarilo zachrániť. Zhoreli spálne aj detské izby. "Celá strecha je poškodená. Krov sa menil 10-15 rokov dozadu," uviedol rodinný príslušník. Pri zásahu nemuseli evakuovať obyvateľov z ostatných bytov.

Nie je vylúčené, že požiar spôsobilo zlé tesnenie komínových dvierok. "To je od spodného bytu. My dole máme byt odpojený od ústredného kúrenia, je tam iba na plyn," vysvetlil rodinný príslušník. "Rozoberáme strešnú konštrukciu, vyhadzujeme zbytky z požiaru a objekt kontrolujeme termokamerou," dodal Maroš Medvecký z Dobrovoľného hasičského zboru v Trstenej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy