Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Polícia chytila falošného učiteľa hudby: Podvodníkovi hrozí pobyt za mrežami
Zdielať na

Polícia chytila falošného učiteľa hudby: Podvodníkovi hrozí pobyt za mrežami

PRAHA / Policajti chytili falošného učiteľa hudby. Chodil do obchodov a požičiaval si od nich hudobné nástroje, ktoré nikdy nevracal. Policajti na neho nastražili pascu.

​Do vestibulu hudobnej školy v Blansku vstúpil muž, ktorý sotva chodil. Svojím výzorom pôsobil, že má okolo 70 rokov, mal šedivé vlasy a tmavé, dioptrické okuliare. V skutočnosti muž nemá ani 30 rokov. Prišiel si pre dve violončelá, ktoré si vybral u obchodníka s husľami. "Spoločne sa dohodli, že si škola, ktorú zastupuje, nástroje najskôr požičia na skúšku a až potom sa rozhodne o ich kúpe. Aby to vyzeralo dôveryhodne, stretnutie si podvodník dohodol vo vestibule budovy, kde sídli aj základná umelecká škola," informoval policajný hovorca Petr Vala. 

Chytili ho kvôli husliam

Predajca s podmienkami súhlasí. Myslel si, že neskôr husle predá a prinesie mu to ďalší obchod do budúcnosti. "Na stretnutie mal nachystanú zmluvu, na ktorej bolo logo miestnej školy. Prvé odovzdanie nástrojov prebehlo pre podvodníka bez komplikácií. Toho istého predajcu kontaktoval znovu. Tento raz zháňal nejaké hodnotné husle," vysvetlil Vala. To už sa obchodníkovi zdalo podozrivé. Išlo totiž o vzácny kus, ktorý má hodnotu viac ako 100-tisíc korún.

"Predajca si všetko overil v škole, kde mal údajne podvodník pracovať. Samozrejme, o požičaní nástrojov v hodnote takmer 150-tisíc korún, nevedeli nič. Nezostávalo mu nič iné, len oznámiť prípad polícii," doplnil Vala. Na falošného učiteľa v parochni si policajti počkali a prekvapeného muža zadržali. Vyšetrovaním sa zistilo, že si takto požičiaval množstvo vecí, nikdy ich však nevrátil. Všetky veci predával do záložne. Muž je v podmienke a hrozí mu trest odňatia slobody na niekoľko rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy