Skoro jasno
16°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Čakali Mikuláša, prišla NAKA: Policajti zadržali 14 osôb
Zdielať na

Čakali Mikuláša, prišla NAKA: Policajti zadržali 14 osôb

POVAŽSKÁ BYSTRICA/ TRENČÍN/ BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Organizovaná skupina, ktorá sa zaoberala predajom drog a kupliarstvom na Považí je minulosťou. Jej členom zaklopali na dvere policajti. Zadržali 14 ľudí. 12 z nich chce vyšetrovateľ vidieť za mrežami.

​Policajti Národnej kriminálnej agentúry pripravovali akciu dva roky. Udreli na Mikuláša. Zasahovali v Považskej Bystrici, Trenčíne a Bánovciach nad Bebravou. "Počas akcie policajti vykonali pätnásť domových prehliadok, štrnásť prehliadok iných priestorov a pozemkov. Zadržali 14 osôb, z ktorých vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil 13 osôb," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Obvinení pôsobili na Považí. Peniaze získavali z predaja drog a prostitúcie. Z toho dôvodu boli obvinení z drogovej trestnej činnosti a zo zločinu kupliarstva. 

"Mali koristiť z vykonávania prostitúcie za odmenu," uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín. "Už teraz je známych minimálne 58 žien, ktoré mali túto činnosť vykonávať," dodal. V putách skončil aj Rudolf Zúbek, niekdajšia pravá ruka šéfa dubnického podsvetia. Bol odsúdený v roku 2013 na 12 rokov za mafiánsku vraždu. Svoju obeť mal dobiť a zastreliť. Obvinenie z kupliarstva odmieta. 

Zúbek obvinenia odmieta

"Normálne som prevádzkoval erotické zariadenia a premenili to na kupliarstvo. To je nezmysel," reagoval obvinený Zúbek. Podľa jeho vyjadrení nemá nič spoločné ani s predajom drog. "Ja som bol vždy proti drogám," zneli jeho slová. Polícia tvrdí, že má množstvo dôkazov. Obvinená skupina zásobovala drogami celé Považie. "Išlo o nákup a následný predaj drog menším dílerom, ktorí drogy posúvali ďalej," informoval prokurátor. Podľa Rudolfa Zúbka jej toto tvrdenie vymyslené. "Je to vykonštruované na výpovedi jedného svedka, ktorý nemá nič podložené," povedal Zúbek. Vyšetrovateľ aj prokurátor by najradšej všetkých videli za mrežami. Obvineným hrozia vysoké tresty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy