Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Z charity je nelegálna skládka. Za likvidáciu odpadu teraz obec zaplatí tisíc eur
Zdielať na

Z charity je nelegálna skládka. Za likvidáciu odpadu teraz obec zaplatí tisíc eur

CHMIŇANY (OKR. PREŠOV) / Mikulášska charita v jednej z rómskych osád na východe skončila na nelegálnej skládke. Miestni hovoria o kamióne, plnom obnoseného šatstva a obuvi. Obyvatelia si niečo povyberali, no väčšina charitatívnej zásielky zostala rozhádzaná po osade. Za likvidáciu odpadu teraz obec zaplatí tisíc eur.

Miestni si vybrali hodnotnejšie kúsky, a to, čo sa nepáčilo nikomu, ostalo ako ozdoba snehovej nádielky. "Boli to aj značkové veci, aj hračky tam boli a zimné veci. Ja to považujem za nelegálnu skládku a budeme to riešiť," informovala starostka obce Chmiňany Katarína Tomaščínová. Obec sa pustila do upratovania. Charita v osade napokon skončila tak, že za likvidáciu toho, čo z nej zostalo, zaplatia z obecnej kasy.

"Vyčíslili sme to, bude to stáť tisíc eur," dodala starostka. Starostka hovorí, že to nebola žiadna oficiálna charita. Predpokladá, že išlo o súkromnú aktivitu. V kamióne boli aj takéto kancelárske stoličky, ktoré evidentne už majú dobré časy za sebou. Ale aj korčule na ľad.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy