Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ružové vodičáky čoskoro končia. Jazda s neplatným môže vyjsť draho
Zdielať na

Ružové vodičáky čoskoro končia. Jazda s neplatným môže vyjsť draho

BRATISLAVA / Ružovým papierovým vodičákom odzvonilo, no zdá sa, že veľké množstvo Slovákov na nový neprešlo. Dokazujú to aktuálne štatistiky ministerstva vnútra. Za jazdu s neplatným vodičákom hrozí až 100 eurová pokuta. Boli sme sa pozrieť, koľkí z vás si výmenu tohto dokladu nechávajú na poslednú chvíľu.

​​Do konca platnosti papierových ružových vodičských preukazov ostáva niekoľko dní. No a je to vidieť aj v klientskom centre v Bratislave. "Už som myslela, že to nebudem potrebovať ale som to prehodnotila," povedala jedna zo zákazníčok klientskeho centra. Vyše 168-tisíc ľudí ešte nevyužilo možnosť vymeniť si starý vodičský preukaz za nový. Možnosť tak majú do konca roka.

Ministerstvo vnútra sa ale muselo popasovať s nedostatkom takzvaných čistopisov. "Jediným a nevyhnutným spôsobom ako vyriešiť spackané verejné obstarávania predchádzajúceho vedenia, je podpísať dodatok," uviedol Matúš Šutaj Eštok, Minister vnútra SR. "Vyzývam úrad pre verejné obstarávanie, aby sa na to pozrel a vyjadril sa, prečo idú podpísať dodatok vo výške 50 % keď majú vysúťažené a mohli podpísať zmluvy po normálnom verejnom obstarávaní," povedal Roman Mikulec, poslanec NR SR.

Ak by ste sa ale rozhodli vydať sa na cesty po novom roku s ružovým vodičským preukazom, mohli by ste sa veľmi rýchlo popáliť. Takáto jazda je považovaná, akoby ste jazdili bez vodičského preukazu, za čo vám môže hroziť pokuta. Množstvo ľudí sa ale v tento predvianočný čas prinajlepšom načaká a prinajhoršom na rad nedostane. "Keď som si vygooglil, že kedy je voľný termín. Tak mi tam vyšlo 4-5. januára," povedal jeden zo zákazníkov klientskeho centra. 

Na výmenu vodičského preukazu sa môžete prihlásiť aj cez portál ministerstva vnútra. V tomto prípade platí, že čím menšie oddelenie, tým väčšia šanca sa dostať na skorší termín. Ministerstvo vnútra deklaruje, že každý, kto požiada o nový vodičský preukaz ho aj dostane. Ako to však v realite bude vyzerať, na to si počkáme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy