Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Útok motorovou pílou na syna: Otec si vypočul rozsudok
Zdielať na

Útok motorovou pílou na syna: Otec si vypočul rozsudok

BELÁ NAD CIROCHOU / Otec zaútočil motorovou pílou, syn sa bránil barlou. Agresívneho otca sa snažil odtlačiť. Ten bol ale pod vplyvom alkoholu a motorovú pílu sa najprv snažil naštartovať, neskôr sa ňou na syna zahnal. Zasiahnuť musela privolaná policajná hliadka. Sudca už obvineného muža uznal za vinného.

K útoku došlo v jednom z rodinných v obci. Muž bol podľa polície pod vplyvom alkoholu. Začalo sa to slovnými atakmi, neskôr útočil aj fyzicky. "Vzal motorovú pílu, ktorú chcel naštartovať, čo sa mu našťastie nepodarilo a vyhrážal sa inému mužovi ublížením na zdraví. Chcel mu odrezať hlavu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Podľa zistení TV JOJ išlo o otca a syna. Otec sa pílou dokonca na syna zahnal a po celý čas mu vulgárne nadával. Syn sa začal bránil barlou. Dal ju pred seba a otca sa snažil odtlačiť. V obave o život sa však napokon obrátil na políciu. "Privolaná policajná hliadka agresívneho muža obmedzila na osobnej slobode, skončil v cele policajného zaistenia," informovala hovorkyňa Jana Ligdayová. Mužovi bolo vznesené obvinenie z prečinu nebezpečné vyhrážanie. Sudca okresného súdu v Humennom ho uznal za vinného. "Za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní šiestich mesiacov, s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu s určenou skúšobnou dobou 12 mesiacov," spresnila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Čo je miernejší trest, keďže trestná sadzba hovorí v podobných prípadoch až o troch rokoch odňatia slobody. Trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy