Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič vpálil do ľudí na chodníku a chcel ujsť
Zdielať na

Vodič vpálil do ľudí na chodníku a chcel ujsť

ROŽŇAVA / V centre Rožňavy vodič pred jedným z najväčších supermarketov vpálil do ľudí stojacich na chodníku. Podľa svedkov mu odskakovali z jazdnej dráhy. 41-ročná žena však pred valiacim sa autom nemala šancu.

Žena mala stáť na chodníku, podľa svedkov auto zatiaľ z neznámych príčin zišlo z cesty a narazilo priamo do nej. "Pán na tom aute prešiel tu na chodník a zvalil pani, prešiel cez ňu," povedala svedkyňa. Ku nehode došlo krátko po poludní pred supermarketom. Ide o jednu z najfrekventovanejších trás do centra mesta. Práve po chodníku, na ktorom auto do ženy vrazilo prechádzajú denne stovky ľudí.

Vodič následne narazil aj do betónovej smetnej nádoby. Náraz bol taký silný, že kôš vytrhol zo zeme a ťahal ho so sebou približne 30 metrov až kým nevyšiel na vyvýšený svah v protismere, ktorý auto zastavil. "Pán potom sa prišiel sa pozrieť na tú pani, čo sa stalo, potom sa vrátil naspäť do auta a podľa nás sa pokúšal odísť z miesta," povedal svedok. Potom ako vodič auto naštartoval, začalo sa z neho dymiť. "On podľa mňa na plné obrátky išiel, snažil sa vyhrabať z tade. Tam dymil motor, dymili kolesá, tam bol strašný dym. preto som to aj vydedukoval tak, že sa snaží odísť, takže som sa radšej rozhodol, že nech tu pekne zostane a som mu vybral kľúče od auta," reagoval svedok. 

Policajti dali vodičovi namieste fúkať, prítomnosť alkoholu v jeho dychu sa nepotvrdila. Policajná eskorta ho previezla na policajné oddelenie. "Na zistenie prítomnosti iných omamných látok v jeho organizme mu bol v nemocnici odobratý biologický materiál," informovala hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Prvú pomoc poskytovali do príchodu záchranárov zranenej žene, ktorá po zrážke ostala ležať na zemi tak okoloidúci, ako aj rožňavskí mestskí policajti. "Po prvotnom ošetrení záchranári transportovali 41 ročnú ženu s polytraumou do nemocnice v Rožňave," povedala hovorkyňa. Prečo vlastne vodič zišiel z cesty, jazdil po chodníku kde sa pohybovali ľudia ako aj presná príčina dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania. Úsek cesty v centre mesta riadili počas vyšetrovania nehody policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy