Zatiahnuté, dážď
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Za požiarom stodoly má byť 3-ročný chlapec
Zdielať na

Za požiarom stodoly má byť 3-ročný chlapec

LUČENEC / Policajti, záchranári, hasiči na 4 autách boli vyslaní do obce Lehôtka, kde na dvore rodinného domu horela stará stodola. Zhromažďovali v nej odpadky. Z vinníka spravili 3-ročného chlapca.

Horieť začalo krátko popoludní v ponedol, 5.decembra. Čierny hustý dym si všimol aj starosta z budovy obecného úradu. "Vo dvore niečo pálili. Dozvedel som sa od nich, že to bolo nejaké staré rozobraté auto. Ten, ktorý ho pálil, tak odišiel do Lučenca a nechal na dvore maloletého syna," povedal starosta obce Richard Laššan. 

"Malý chlapec zobral oheň a položil to tam, kde sme mali taký sklad, matrace. Proste to začalo horieť a ja som si to všimol. Začal som z potoka nosiť vodu, začal som to hasiť," reagoval obyvateľ domu. 

Na ľade sa pošmykol, a pri páde si narazil ruku. Na mieste ho ošetrili záchranári. Polorozpadnutú stodolu využíva rodina ako odpadkový kôš. Požiar sa preto rýchlo šíril. Keď na miesto prišli hasiči, ešte stále to horelo plameňom. Ohrozené boli tri rodinné domy. Hasičom sa podarilo oheň zlikvidovať. Zasahovali až 4 posádky profesionálov aj dobrovoľníkov. "Nie sú zlí ľudia, aj pomáhajú pri prácach v obci, ale čo máme najväčšie problémy s tým komunálnym odpadom. Že potom to množia na svojich dvoroch, alebo v takýchto miestnostiach a potom naozaj keď vznikne požiar, hrozí nebezpečenstvo aj pre iné domy," uviedol starosta obce. 

Konkrétne táto rodina patrí medzi dlhoročných neplatičov. Žije tam dokopy 8 ľudí. Zo strany obce dostali už viacero výziev. "Jednoducho nič sa s tým nedá robiť, lebo nemáme im na čo siahnuť. A myslím, že je to aj chyba štátu, že sa s tou problematikou nič nerobí," vyjadril sa k situácii starosta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy