Skoro jasno
14°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Z rodinnej oslavy do nemocnice: Brutálna bitka si vyžiadala niekoľko zranených
Zdielať na

Z rodinnej oslavy do nemocnice: Brutálna bitka si vyžiadala niekoľko zranených

POPRAD / 50 hostí si malo užiť pekné chvíle na rodinnej oslave, strhla sa ale bitka. V sále, kde mala oslava prebiehať bolo po bitke rozbité zariadenie, jedlo a krv na podlahe.

​"Hnevá ma, čo sa stalo. Poskytli sme priestor na menšiu rodinnú oslavu," uviedla majiteľka sály, ktorú hostia zdevastovali. Posedenie sa malo niesť v pokojnom duchu, až kým sa okolo druhej hodiny ráno do seba nepustili dvaja švagrovia. "Objednávateľka žiadala, aby som nevolala políciu. Chceli si to vyriešiť sami. Avšak, napadli fyzicky muzikantov a začali im ničiť aj nástroje. Zavolala som SBS," dodala majiteľka. Ďalej uviedla, že muži, ktorí boli privolaní, chceli ochrániť muzikantov. To nahnevalo troch hostí natoľko, že sa pustili aj do ochrankára.

Zranených bolo viac

"Jeden z útočníkov na mužovi kľačal a udieral ho. Druhý ho kopal do celého tela a tretí, najmladší z nich, vzal nôž a bodol muža do brucha," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Podľa slov majiteľky sály sa hostia ohadzovali stoličkami. "Rozbíjali všetko, čo im prišlo do cesty. Privolala som políciu aj záchranárov a utiekli sme zadným vchodom," dodala. V nemocnici skončili po bitke viacerí zranení. Medzi nimi bola aj majiteľka, ktorá má vážne zranené oko a taktiež ochrankár, ktorý utrpel bodnú ranu v bruchu. "Muž bol urgentne operovaný. Jeho stav je aktuálne stabilizovaný, včera bol preložený z jednotky intenzívnej starostlivosti na bežné oddelenie," informovala hovorkyňa Popradskej nemocnice.

Traja hlavní aktéri skončili obvinení v policajných celách a na súdny proces si počkajú za mrežami. "Na návrh prokurátora súd rozhodol o vzatí troch obvinených do väzby. Boli trestne stíhaný pre spolupáchateľstvo zločinu na zdraví," uviedol sudca Pavol Roth. Žiadna zo strán sa neodvolala a rozhodnutie je tak právoplatné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy