Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Syn zabalil telo mŕtveho otca do igelitu. S bratom ich prepustili na slobodu
Zdielať na

Syn zabalil telo mŕtveho otca do igelitu. S bratom ich prepustili na slobodu

HUMENNÉ / Nie je to tak dávno, čo policajti za dverami bytu v Humennom objavili telo, pripomínajúce doslova múmiu. Muž bol zabalený v igelite, obviazaný lepiacou páskou. Prípad riešia ako vraždu. S múmiou otca žili v jednom byte týždne jeho synovia. Nám sa podarilo hovoriť so starším z nich.

"Policajná hliadka v byte našla telo muža v značnom štádiu rozkladu, zabalené v igelitovej fólii a obviazané lepiacou páskou," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Starší syn priznal, že otca takto zabalil práve on, a to s ohľadom na o dva roky mladšieho brata. Bál sa, ako bude otcovu smrť prežívať, keď vie, ako ťažko pred pár rokmi niesol matkino úmrtie. "Ja iba viem povedať, že oco zomrel a keď zomrel, ja som spanikáril. A som ho zabalil. Nechcel som povedať bratovi, že už je mŕtvy," povedal Pavol, syn nebohého muža. 

Ku skutku došlo za dverami bytu v Humennom. Policajti potvrdili, že synovia žili s mŕtvolou otca zabalenou v igelite niekoľko týždňov. Pavol to potvrdil. Bezprostredne po objavení tela skončili obaja synovia za mrežami cely. Policajti potvrdili, že prípad vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Bratov napokon zo zadržania prepustili. Pavol nám povedal, že dnes už vie, že nekonal správne. "Keby som vedel to, čo dnes, by som to inak urobil. Nechcel som riskovať, brat by to nezniesol vtedy," povedal Pavol.

Cudzie zavinenie bolo vylúčené

Prípad na mieste prevzal prešovský krajský policajný vyšetrovateľ. Nasledovalo znalecké skúmanie. Jeho úlohou bolo zistiť aj to, čo sa pod smrť muža podpísalo a či v tomto prípade mohlo ísť o cudzie zavinenie. "Keď som ho išiel skontrolovať večer, tak bol už mŕtvy," opísal Pavol.

Cudzie zavinenie je definitívne vylúčené. "Analýzou znaleckého posudku pitvy nebohého nebolo zistené cudzie zavinenie v súvislosti s jeho úmrtím," priblížila Ligdayová. Vyšetrovanie však naďalej pokračuje. Policajti riešia manipuláciu s telom od času úmrtia do doby nájdenia a z toho vyplývajúcu trestnoprávnu zodpovednosť. Syn Pavol si uvedomuje, že to bola chyba veľká. "Ja to ľutujem, to, čo som spravil. Mrzí ma to, že som nepovedal, ale oco už nedýchal, odmeral som mu tep, nedýchal," dodal Pavol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy