Polojasno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Podozrenie na vraždu na sídlisku: Mŕtve telo muža našli zabalené v igelite
Zdielať na

Podozrenie na vraždu na sídlisku: Mŕtve telo muža našli zabalené v igelite

HUMENNÉ / Telo obalené fóliou a oblepené lepiacou páskou doslova vyzerajúce ako múmia. Takýto pohľad sa naskytol policajtovi, ktorý pátral po 62-ročnom mužovi v Humennom. O záhadnej smrti za dverami panelákového bytu sme hovorili v stredu 16. augusta. V prípade sa postupne vynárajú šokujúce skutočnosti. Synovia podľa všetkého žili v mŕtvolou otca v byte niekoľko týždňov. Noc strávili za mrežami.

Bolo okolo poludnia, keď na miesto postupne dorazili viaceré policajné hliadky. Zaujímal ich byt na 4. poschodí. Práve tam mali nájsť bezvládne telo muža. Miesto činu zabezpečili a vchodové dvere po celý čas strážili. Stalo sa to v jednom z bytov na humenskom Sídlisku 2. 

Od obyvateľov sídliska sme sa dozvedeli, že má ísť o byt, ktorý mal v prenájme otec s dvoma dospelými synmi. "Povedali, že otec tu vôbec nebol. Chlapcov vidím. Ale mohlo sa stať, že otec sa vrátil, že prišiel zo zahraničia. Mama im zomrela, bývali so svokrou, svokra zomrela prvá, potom mama, no a on ostal tu s tými chlapcami," povedali obyvatelia sídliska.

Práve chlapcov, vlastne už dospelých mužov, o ktorých obyvatelia hovorili, policajti krátko po zabezpečení miesta činu odviezli s putami na rukách. "Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ v Prešove

Policajti miesto činu dokumentovali niekoľko hodín. V prípade už aj začali trestné stíhanie. V akej veci, to zatiaľ policajti nekonkretizovali. Podľa zdroja TV JOJ nebohým je 62-ročný muž. Telo malo byť zabalené v igelite. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony bližšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť," dodala Ligdayová. 

Príčina smrti zatiaľ jasná nie je, a teda ani to, či muž zomrel cudzím zavinením, ale či smrť nastala z chorobných príčin. Hoci na miesto prišli aj pracovníci pohrebnej služby, telo nebohého z bytu odniesť nemohli. Prednosť majú experti a dôsledné dokumentovanie toho, čo sa za múrmi tohto paneláka vlastne odohralo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy