Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
V Devíne vypukol požiar. Horel neobývaný rodinný dom
Zdielať na

V Devíne vypukol požiar. Horel neobývaný rodinný dom

BRATISLAVA / Obyvateľov bratislavského Devína v piatok ráno 1. decembra vystrašil požiar. Horel rodinný dom. Na miesto ihneď prišli hasiči aj policajti. Príčiny vyšetrujú experti.

​Požiar vypukol o pol 8-mej ráno na prízemí rodinného domu. Dym, ktorý stúpal z domu, si ako prví všimli susedia. Tí okamžite zalarmovali pomoc. "Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov s tromi kusmi techniky," priblížil Ján Ján Ralbovský, veliteľ zásahu.

Rodinný dom sa nachádza na Devínskej ceste v Bratislave. Už roky je pritom neobývaný. Jeho majitelia totiž žijú v zahraničí. Dom i záhradu údajne raz za týždeň chodí upratovať ich rodinná známa. V čase požiaru bol však dom podľa hasičov prázdny. "Na mieste sa nikto nenachádzal, takže nikto sa nezranil, ani zo zasahujúcich príslušníkov," doplnil Ralbovský.

Ako prvá začala horieť sedačka 

Hasičom sa požiar podarilo zlikvidovať do jednej hodiny. Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiaru, ktorý určí, ako presne požiar vznikol. "Takže ten sa potom vyjadrí,...sa ešte stále zisťuje," dodal Ralbovský. 

Podľa informácií TV JOJ začala najprv horieť sedačka a neskôr sa chytil aj ďalší nábytok. V izbe mali byť rozhádzané veci, čo malo nasvedčovať tomu, že sa tam niekto pred požiarom nachádzal. Medzi miestnymi sa dokonca povráva, že išlo o úmysel. "Vyšetrovaním okolností a príčin, za akých k požiaru došlo sa v súčasnosti zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v BA IV," ozrejmil Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy