Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Smrteľnú zrážku s vlakom neprežila 63-ročná žena
Zdielať na

Smrteľnú zrážku s vlakom neprežila 63-ročná žena

RAJECKÉ TEPLICE / K tragédii došlo na nechránenom železničnom priecestí v Rajeckých Tepliciach. Do koľajiska vlaku náhle vošli dve ženy. Jedna žena pri strete s vlakom prišla o život, druhú záchranári previezli do nemocnice. Na mieste bola redaktorka TV JOJ Andrea Miková.

Nešťastie na trati sa stalo krátko pred šiestou hodinou v utorok, 28. novembra. Vlak smeroval zo Žiliny do Rajca. Na začiatku Rajecký Teplíc začal rušňovodič náhle brzdiť a trúbiť. "Následným šetrením bolo zistené, že rušňovodičovi motorového vlaku mali osoby náhle vojsť na železničné priecestie tesne pred prichádzajúci vlak," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. 

"Záchranári na mieste ošetrili 67-ročnú ženu, ktorú s úrazovým šokom, bolesťami chrbtice ktorú transportovali do nemocnice v Žiline. 63-ročná žena utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom," informovala hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová. Cestujúci vo vlaku po nehode čakali viac ako hodinu. Tí mladší vystúpili. "To je strašne vysoko. A ani sa nedali otvoriť dvere a tak, ale potom už sa jedna baba rozhodla, že ide tak sme išli všetci lebo proste, keď sme sa pýtali, že či akože príde nejaký autobus, že nevedia," reagovala jedna z cestujúcich. U rušnovodiča alkohol nezistili. Príčinu nešťastia vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy