Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Trojica mužov prepadla a okradla invalida priamo v jeho dome
Zdielať na

Trojica mužov prepadla a okradla invalida priamo v jeho dome

MALCOV / Policajti z Bardejove objasnili prípad krádeže. Najmladší z páchateľov mal podľa polície len 17 rokov, najstarší iba 20. Všetci traja mali nielen zbiť, ale aj okradnúť 61-ročného muž priamo v jeho dome. Okrem hmotných vecí ako kanvica či dvojplatnička, ukradli mužovi na invalidnom dôchodku aj 30 centov. Všetci traja skončili vo väzbe. V prípade dokázania viny im hrozia roky väzenia.

​Stalo sa to v dome uprostred dediny. Muž na invalidnom dôchodku skončil po útoku v opatere zdravotníkov a v rukách mužov zákona traja mladíci. Najmladší nemal ešte ani 18 rokov. "Traja miestni mladíci vošli na cudzí pozemok, na vchodových dverách do domu vylomili zárubňu a vstúpili dnu. Muža, ktorý sa v dome nachádzal, schytili a držali ho, aby sa nemohol brániť," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

61-ročného muža mali podľa polície udierať aj do hlavy, v dôsledku čoho muž spadol na zem. Traja mladíci následne prehľadali miestnosť v dome a vzali si kanvicu na varenie vody, dvojplatničku, mobilný telefón, mäsové konzervy, kávu, cigarety a aj 30 centov a z domu utiekli preč. "Napadnutý muž utrpel viacero zranení, ktoré si vyžiadali ošetrenie ako aj liečenie," priblížila Ligdayová. "Veľmi slabého človeka napadli a veľmi chudobného človeka. Fakt žije asi len z toho invalidného dôchodku, je to veľmi smutné," uviedla obyvateľka Malcova.

Žena, ktorá pozná obvinených tvrdí, že chlapci so starším pánom dobrovoľne spoločne popíjali. Podľa nej by chlapci nemali byť potrestaní a to aj preto, že všetky ukradnuté veci mali podľa nej vrátiť. "Skutky spáchali formou spolupáchateľstva. Všetci traja obvinení sú stíhaní väzobne," informovala Ligdayová.

Ak sa im vina preukáže aj pred súdom, hrozí im trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. V prípade mladistvého páchateľa ide o polovičnú trestnú sadzbu.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy