Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vo fabrike sa zranili dvaja zamestnanci. Na pomoc im letel aj vrtuľník
Zdielať na

Vo fabrike sa zranili dvaja zamestnanci. Na pomoc im letel aj vrtuľník

HRONEC / Polícia na Horehroní vyšetruje okolnosti pracovného úrazu v Zlievárni v Hronci. Počas prác na filtračnom zariadení taviacej pece sa intoxikovali dvaja muži. Na miesto letel záchranársky vrtuľník. Členovia horskej záchrannej služby zniesli z plošiny jedného z mužov v bezvedomí.

​​Zamestnancom prišlo nevoľno počas prác na filtračnom zariadení. Jeden z mužov na plošine dokonca odpadol. Do niekoľko metrovej výšky mu na pomoc vyliezli členovia horskej záchrannej služby a na lane sa k nemu z vrtuľníka spustil lekár. "Posádka bola privolaná do zlievarne v obci Hronec, kde počas výškových prác na plošine náhle skolaboval 57-ročný muž a ostal ležať v bezvedomí. Leteckí záchranári ho z miesta evakuovali pomocou palubného navijaka a previezli ho na bezpečné miesto," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad.

Druhému z intoxikovaných mužov pomáhali na zemi hasiči a záchranári. Obaja zamestnanci skončili v nemocnici. Podľa polície došlo k nešťastiu počas opravy systému. "Na filtračnom zariadení zo systému taviacej pece došlo pravdepodobne k úniku oxidu uhličitého," priblížila Mária Faltániová hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa vedenia zlievarne by našťastie mali byť obaja muži mimo ohrozenia života. "Nakoľko túto vec riešime spoločne s políciou, či došlo k pochybeniu na strane zamestnanca alebo zamestnávateľa sa nebudeme vyjadrovať," uviedla v stanovisku firma ZLH Plus, a.s.

Policajti na mieste zaistili stopy, ktoré budú potrebné pre ďalšie vyšetrovanie. "Polícia v Podbrezovej začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženie na zdraví," uzavrela Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy