Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Útočník, ktorý pobodal študentku vo vlaku, zostáva vo väzbe
Zdielať na

Útočník, ktorý pobodal študentku vo vlaku, zostáva vo väzbe

KOŠICE / Matej (29), ktorý začiatkom novembra pobodal študentku vo vlaku, zostáva vo väzbe. Krajský súd v Košiciach zamietol jeho žiadosť o odvolanie.

"Krajský súd v Košiciach zamietol sťažnosť obvineného Mateja Š. proti rozhodnutiu Mestského súdu v Košiciach o vzatí do väzby," uviedla pre TASR hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová. Krajský súd sa tak stotožnil s dôvodmi a názorom sudkyne pre prípravné konanie mestského súdu a 22. novembra na neverejnom zasadnutí potvrdil jej rozhodnutie.

Dvadsaťdeväťročný muž z okresu Spišská Nová Ves čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva. V prípade dokázania viny mu hrozí podľa polície trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

​​​K útoku došlo v stredu 1. novembra večer. Vlak v tom čase prichádzal na železničnú stanicu Spišská Nová Ves. Mladú 22-ročnú študentku niekoľkokrát bodol do oblasti krku 29-ročný Matej. Keď sa začala brániť, spôsobil jej rezné poranenia na rukách. Jeho motív nie je doteraz známy. Vďaka rýchlej reakcii cestujúcich a vlakového personálu dostala mladá žena promptnú prvú pomoc a útočníka vzápätí zadržali. 

Podľa zistení TV JOJ sa mal muž v minulosti liečiť na psychiatrii a taktiež bol odsúdený za drogy. Pre tento otrasný čin začali konať aj policajné špičky. Od 3. novembra je do vlakov na vytypované spoje nasadených viac policajtov. Majú predchádzať rôznym typom trestnej činnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy