Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Obrovská tragédia: Dôchodkyňu s reflexnými prvkami zrazili dve autá
Zdielať na

Obrovská tragédia: Dôchodkyňu s reflexnými prvkami zrazili dve autá

BOJNÁ / V Bojnej sa stala v stredu 22. novembra večer tragická zrážka. O život prišla dôchodkyňa, ktorá prechádzala cez cestu. Chodkyňu zrazilo osobné auto a podľa prvotných informácií ju odhodilo rovno pod kolesá ďalšieho auta. Aj napriek snahe záchranárov nehodu neprežila. Zrazená chodkyňa mala na sebe reflexné prvky. Bývala v tunajšej obci a práve išla do kostola. Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Nehoda sa stala v centre obce. 78-ročná dôchodkyňa išla do kostola. Prechádzala na druhú stranu cesty, pravdepodobne cez priechod pre chodcov. V tej chvíli išiel tadiaľ 50-ročný vodič na osobnom aute a ženu zrazil. Miesto zrážky sa nachádzala buď na priechode, alebo v jeho okolí.

Náraz telo ženy ešte odhodil do protismeru, rovno pod kolesá protiidúceho auta. To riadila vodička a zrážke už zabrániť nedokázala. Žene sa snažili pomôcť svedkovia a o čosi neskôr aj záchranári. Zraneniam však podľahla. Dôchodkyňa kráčala s palicou a mala podľa informácií televízie JOJ aj reflexné prvky. Prečo ju vodič zrazil a čo sa presne udialo je v štádiu vyšetrovania polície, ale aj znalca z odboru dopravy.

"Vodič vozidla Toyota Yaris sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom včas nespozoroval chodkyňu, ktorú zrazil. 78-ročná chodkyňa pravdepodobne prechádzala cez priechod pre chodcov a po náraze ju odhodilo do protismernej časti cesty," uviedla polícia na sociálnej sieti. Chodkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Podľa polície bola dychová skúška vodiča negatívna. "Vyšetrovateľ PZ v Topoľčanoch začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala polícia. Polícia, ako aj znalec z odboru dopravy upozorňujú, že hlavne v týchto zimných mesiacoch by mali byť mimoriadne opatrní vodiči, ale aj chodci. Je potrebné, aby vodiči v obciach dávali zvýšený pozor hlavne na chodcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy