Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hádka opitého páru sa skončila smrťou. Žena si na súde vypočula rozsudok
Zdielať na

Hádka opitého páru sa skončila smrťou. Žena si na súde vypočula rozsudok

KOŠICE / Svojho druha pichla nožom do slabín, ten vykrvácal a na mieste zomrel. Obvinená 54-ročná Ľubica sa v utorok 21. novembra postavila pred sudkyňu, ktorá rozhodovala o jej treste. K tragédii došlo v záhradkárskej lokalite na Kalvárií, v chatke žila obvinená aj s nebohým Otom. Tí mali mať často medzi sebou hádky a denne pili alkohol.

​Všetko sa to odohralo v jedno aprílové ráno. Druh s družkou žili v jednej z chatiek na čierno, nemali žiaden príjem a každý deň pili alkohol. Často sa hádali a zvykli sa aj pobiť. Jedna z hádok vyvrcholila až do útoku. Ľubica vrazila skladací nožík 59-ročnému mužovi do nohy tak, že mu zasiahla tepnu, z ktorej vykrvácal.

Na pomoc zranenému mužovi utekali susedia, ktorí mu až do príchodu záchranárov poskytovali prvú pomoc. "Až do príchodu záchrannej služby sme oživovali spolu s kamarátom, no keď prišiel na miesto lekár, tak už len konštatoval smrť," priblížil sused. 

Obvinená sa k skutku priznala 

Ľubicu, ktorá sa aj po príchode polície správala agresívne a vulgárne, policajti zadržali ihneď na mieste. "Košický policajný vyšetrovateľ zo zločinu zabitia obvinili 54-ročnú Košičanku," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Žena skutok od začiatku nepopierala a na súde sa k nemu priznala a oľutovala. "Nemám, čo dodať. Každý deň som bola opitá, čo teraz," povedala obvinená Ľubica. 

Prokurátor, ale aj obhajca navrhovali trest mimoriadne znížiť pod dolnú hranicu a sudkyňa tak aj urobila. "Odsudzuje sa na trest odňatia slobody vo výmere 6 rokov," povedala sudkyňa mestského súdu v Košiciach. Tento trest si odpyká vo väzení s minimálnym strážením a absolvovať bude musieť aj protialkoholické liečenie v ústave. Prokurátor, ale ani obžalovaná sa voči rozhodnutiu súdu neodvolali a tak je rozsudok právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy