Oblačno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Desivá tragédia. Počas vyučovania mal zo strechy skočiť len 15-ročný chlapec
Zdielať na

Desivá tragédia. Počas vyučovania mal zo strechy skočiť len 15-ročný chlapec

PARCHOVANY / K hrôzostrašnému incidentu došlo v obci Parchovany v okrese Trebišov. 15-ročný chlapec mal skočiť zo strechy základnej školy. Záchranári ho previezli do nemocnice, kde neskôr zomrel.

Informáciu ako prvý priniesol portál Nový Čas. 15-ročný chlapec, žiaľ, neprežil pád zo strechy základnej školy, ktorú navštevoval. Nešťastie sa malo odohrať počas vyučovania. 

Chlapec údajne vyliezol po rebríku na strechu školy a chystal sa skočiť. Podľa informácií TV JOJ sa ho svedkovia incidentu ešte snažili presvedčiť, aby to nerobil. Bolo to, žiaľ, márne.

Romana sa po dopade na zem okamžite ujali záchranári. V kritickom stave ho previezli do trebišovskej nemocnice. "Pacient napriek enormnej snahe zdravotníkov zraneniam podľahol," informovala Bianka Krejčíová, hovorkyňa siete Penta Hospitals. "Môžeme potvrdiť, že udalosťou sa zaoberá vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove, ktorý vedie vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia," priblížila Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Mladík bol jediným synom svojich rodičov. Navštevoval posledný ročník základnej školy. Jej vedenie sa nám k nešťastiu odmietlo vyjadriť. "Vyšetruje to kriminálna polícia a do ukončenia vyšetrovania nebudeme poskytovať žiadne informácie," uviedol Ivan Račkovský, riaditeľ školy. "Máme informácie, že išlo o šikovného žiaka, športovo nadaného. Minulý týždeň vybojovali prvé miesto na okresnom kole streleckej ligy v Trebišove," priblížil Marián Hazuga, starosta obce.

Okolnosti tejto tragédie zisťuje polícia. Doposiaľ nevedno, čo mladíka dohnalo k zúfalému činu. Zamestnancom, aj žiakom školy sa po tragédii venuje tím psychológov. Ich pomoc je v takýchto situáciách mimoriadne dôležitá. "Určite budeme poskytovať krízovú intervenciu. Začali sme už dnešným dňom, poskytli sme také ošetrenie, prvú pomoc pedagógom a zajtra budeme poskytovať komplet druhému stupňu v spolupráci s košickými kolegami - psychológmi, ktorí sú vlastne scitlivení a vyškolení na krízovú intervenciu v takýchto situáciách," ozrejmila psychologička Beáta Furdová, riaditeľka CPPPaP Trebišov.

Súvisiace články