Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nečakaný nález: Pri železničnej trati našli ľudskú lebku
Zdielať na

Nečakaný nález: Pri železničnej trati našli ľudskú lebku

BRATISLAVA / Počas toho, ako upratovali nelegálnu skládku, našli ľudskú lebku. Ide o miesto, kde sa schádzajú narkomani. Šokujúci nález vyplašil pracovníkov verejnoprospešných služieb v Bratislave.

Pri železničnej trati v mestskej časti Ružinov sa už dlhšiu dobu hromadil odpad, v ktorom prebývali aj bezdomovci. A počas dňa tam našli ľudskú lebku.

Okolie pod diaľničným mostom už dlhšiu dobu trápilo obyvateľov Bratislavy. Presunuli sa tam narkomani a asociáli z okolia. Priestor po oboch stranách koľajníc bol zaprataný rôznym odpadom, ktorý sem nanosili. V kríkoch si stavali prístrešky, v ktorých prebývali. Preto sa zástupcovia mestskej časti rozhodli priestor upratať. Napriek tomu, že sa po okolí nachádzajú rôzne veci, takýto nález neočakávali.

"Ružinov pri štandardnej údržbe svojich priestranstiev narazila na pozoruhodný jav, bola to pravdepodobne ľudská lebka," uviedol vicestarosta mestskej časti Ružinov Martin Patoprstý.

Pracovníkom miestneho úradu od začiatku asistovala mestská polícia. Po čase sa k nim pridali aj ďalšie policajné tímy, ktoré na mieste zotrvali niekoľko hodín. "Skonštatujú, že či naozaj ide o ľudskú lebku a ak áno, tak bude zahájené vyšetrovanie," hovorí Patoprstý.

Podľa informácii TV JOJ to vyzerá tak, že lebka mi nemala patriť zavraždenej obeti. Túto informáciu nám potvrdil aj zástupca mestskej časti, ktorý bol v čase nálezu na mieste.

"Tá lebka vlastne mala odrezanú tú vrchnú časť, skôr sa to javilo ako chirurgickým zákrokom odrezané. Pravdepodobne, z môjho laického pohľadu mohlo ísť možno o nejakú lebku z patológie alebo nejakej študentskej pitvy alebo podobného úkonu, čiže nemusí ísť o nejakú trestnú činnosť," tvrdí Patoprstý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy