Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Narazil do auta, v ktorom sedelo 9-ročné dievčatko. Vodič za volantom nemal čo hľadať
Zdielať na

Narazil do auta, v ktorom sedelo 9-ročné dievčatko. Vodič za volantom nemal čo hľadať

TRNOVEC NAD VÁHOM / 42-ročný muž nezvládol riadenie a prešiel do protismeru. V aute, s ktorým sa vodič stretol, sedeli manželia s 9-ročnou dcérou.

​​"Zo stop je zrejmé to, že jedno z vozidiel prešlo do protismeru, kde došlo k zrážke," informoval znalec z odboru dopravy Roman Červienka. Auto, v ktorom sedela rodina vletelo do poľa a skončilo na streche. Druhé vozidlo zostalo rozbité na ceste, vodič v ňom bol zakliesnený. Viezol ďalšie dve tínedžerky. Svedkovia nehody sa snažili všetkým zraneným pomôcť, na miesto po chvíli prišli hasiči i záchranári. 

"Z jedného vozidla museli byť zranení vyslobodení pomocou hydraulického zariadenia," odpovedal riaditeľ KR PZ Nitra Róbert Ambra. Záchranári prevážali 6 zranených osôb do okolitých nemocníc. Bolo medzi nimi aj 9-ročné dievčatko Lea. Má ťažké zranenia, jej rodičia majú, podľa predbežných zistení, ľahšie zranenia. Tínedžerky, ktoré sedeli v druhom aute mali rovnako ľahšie zranenia. Vinník nehody utrpel viac. Polícia zistila, že 42-ročný muž, ktorý s autom prešiel do protismeru, nemal za volantom čo hľadať. Nikdy totiž nevlastnil vodičský preukaz.

"42-ročnému mužovi bola na zistenie prítomnosti alkoholu odobratá krv," uviedla Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ Nitra. Policajti spolu so znalcom z odboru dopravy na mieste dokumentovali nehodu niekoľko hodín. Presné okolnosti sú v štúdiu vyšetrovania

Súvisiace články

Najčítanejšie správy