Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Z lacnej práce sa vykľul drahý podvod. Dôchodcovia prišli o tisícky eur
Zdielať na

Z lacnej práce sa vykľul drahý podvod. Dôchodcovia prišli o tisícky eur

OKRES GALANTA / Falošní klampiari pripravili dôchodcov dokopy o 19-tisíc eur. Najprv im ponúkli veľmi nízku cenu. Pred dokončením práce už hovorili o inej sume a začali ich vydierať. Dôchodcovia mali strach, a preto súhlasili s úhradou.

​​Podvodníci ponúkli dôchodcom, že na rodinnom dome vymenia ríny za 200 eur. "Manžel to už robiť nemôže, tak som povedala dobre. Behom malej chvíle už boli ríny strhávané dolu," povedala poškodená obyvateľka obce Šoproňa.

Tvrdili, že sú z Poľska, a keďže pani mala s Poliakmi dobré skúsenosti, dôverovala im. Potom však zistila, že ich oklamali. Keď časť rín nainštalovali na strechu začali pýtať peniaze. Chceli až 20-tisíc eur. "Nedovolili nám telefonovať, keď som hovorila, že ja sa spýtam koľko to stojí. Zabraňoval nám telefonovať. Manžel ich chcel odfotiť, tak mu zobrali telefón," upresnila. Nakoniec zobrali 7-tisíc.

Nešlo o jediný prípad

Falošní robotníci pripravili o nemalé peniaze aj dôchodcu v Seredi. Taktiež mu ponúkali klampiarske práce a okradli ho o 12-tisíc eur. "Dostali sme list od okresného riaditeľa Galanta. List v ktorom nás žiadal o spoluprácu o informovaní našich občanov, že v okrese sa pohybujú podvodné osoby," informoval Martin Gála, prednosta obce Šopoňa. 

"Obidva prípady si prevzala galantská polícia. Vyšetrovateľ z Galanty začal vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. Falošným robotníkom za okradnutie dôchodcov hrozí vysoký trest. "V prípade dokázania viny im hrozí strata slobody na 3 až 10 rokov," upresnila hovorkyňa.

Podvodníci sú veľmi vynaliezaví a preto by dôchodcovia nemali nikoho cudzieho vpúšťať do bytu či dvora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy