Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Učiteľ na lyžiarskom zájazde zneužil 17 chlapcov. Vo väzení si odsedí 4 roky
Zdielať na

Učiteľ na lyžiarskom zájazde zneužil 17 chlapcov. Vo väzení si odsedí 4 roky

KOŠICE / V prípade učiteľa, ktorý na lyžiarskom výcviku obťažoval 17 chlapcov, padol finálny verdikt. Rozhodol o ňom sudca Krajského súdu v Košiciach. Učiteľovi pôvodne hrozilo 15 rokov, ale do väzenia pôjde na 4.

Učiteľ, ktorý sexuálne zneužil 17 chlapcov počas spánku, na súd neprišiel. Verdikt si tak vypočul iba jeho obhajca. Všetko sa to stalo v lyžiarskom stredisku na Hnilčíku v januári v roku 2019. Na kurze bol aj učiteľ Michal, ktorý vtedy vyučoval telesnú výchovu a informatiku. V jednu noc si vypil a nad ránom vošiel do izieb, kde spali chlapci vo veku 12 až 13 rokov.

Chlapcov mal počas spánku obchytkávať na intímnych miestach a s niektorými mal mať aj orálny styk. "Má za sebou niekoľko desiatok kurzov, takže neviem, čo sa stalo," komentoval riaditeľ školy. Policajti muža obvinili zo sexuálneho zneužívania a hrozilo mu až 15-ročné väzenie. Okresný súd mu ale trest mimoriadne znížil na 4,5 roka nepodmienečne s minimálnym strážením a dostal aj zákaz pedagogickej činnosti na 7 rokov a ochranné sexuologické liečenie ambulantnou formou. Voči tomuto rozsudku sa však prokurátor, ale aj obhajoba odvolali, rozhodnúť tak musel odvolací súd. Krajský súd napadnutý rozsudok zrušil a vo veci nanovo rozhodol. "Za to mu ukladá trest odňatia slobody vo výmere 4 roky nepodmienečne," uviedol sudca Krajského súdu v Košiciach. Zvyšok rozhodnutia ostal nezmenený.

"Rešpektujeme rozhodnutie odvolacieho súdu aj vzhľadom na to, že odvolací súd pri svojom rozhodovaní prihliadal na nami uplatnené odvolacie námietky. V tejto súvislosti znížil výšku uloženého trestu odňatia slobody," informoval Sergej Romža, obhajca obvineného. Súd pri rozhodovaní o treste zohľadnil jeho bezúhonný život i jeho sexuálnu deviáciu – teda pohlavné zameranie na dospievajúcich chlapcov, na ktorú sa odborne lieči. "Je mu to úprimne ľúto a, samozrejme, tie následky potom aj odstráni," dodal obhajca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy