Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dvoch mužov s drogami zadržali policajti na najväčšom považskobystrickom sídlisku
Zdielať na

Dvoch mužov s drogami zadržali policajti na najväčšom považskobystrickom sídlisku

POVAŽSKA BYSTRICA / Považskobystrickí kriminalisti sa môžu pochváliť naozaj skvelým úlovkom. Po mesiacoch práce sa im podarilo zadržať a následne v spolupráci s vyšetrovateľmi z Krajského riaditeľstva v Trenčíne obviniť dvoch mužov, ktorí si v Považskej Bystrici zarábali predajom drog.

"Na základe niekoľkomesačného úsilia sa podarilo kriminálnej polícii zabezpečiť viacero relevantných informácií týkajúcich sa zadovažovania a následného predaja heroínu v meste Považská Bystrica," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Dvoch mužov, ktorých kukláči spolu s kriminalistami na najväčšom považskobystrickom sídlisku Rozkvet vytiahli z bieleho taxíka, sledovali už dlho. Ich úsilie sa vyplatilo. "Pri prehliadke auta boli zaistené hnedé prášky, u ktorých bolo zistené, že sa jedná o drogu heroín v množstve minimálne 166 bežných jednotlivých dávok drogy," uviedla hovorkyňa Katarína Kuzmová. 43-ročný Imrich a jeho o tri roky starší kamarát Ivan, obaja zadržaní muži heroín podľa vyšetrovateľov predávali aj užívali. Vec si preto prevzal krajský vyšetrovateľ z Trenčína. "Po procesných úkonoch bolo mužom vo veku 43 a 47 rokov vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu," doplnila hovorkyňa. Sudca ich poslal do vyšetrovacej väzby. Ak im vinu preukážu hrozí im až 15-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy