Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dvaja muži zaútočili na policajtov. Pre oboch žiadal prokurátor väzbu
Zdielať na

Dvaja muži zaútočili na policajtov. Pre oboch žiadal prokurátor väzbu

LOMNIČKA / Policajti v Starej Ľubovni riešia prípad útoku na verejného činiteľa. Dvaja muži mali napadnúť príslušníkov policajnej hliadky. Podľa polície na nich fyzicky zaútočili pri objasňovaní prípadu v lesnom poraste. Pre oboch žiadal prokurátor väzbu. Viac sa dozviete vo videu.

"K napadnutiu malo dôjsť 12. novembra v lesnom poraste v katastri obce Lomnička," informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová. Popoludní sa dvojica policajtov nachádzala v lokalite medzi Aplom a Tichou. "Počas ich práce boli napadnutí dvoma mužmi. Išlo o fyzický útok na službukonajúcich policajtov. Obaja útočníci vo veku 25 a 28 rokov boli zadržaní a obmedzení na osobnej slobode. Po vykonaní potrebných procesných úkonov im bolo vznesené obvinenie z uvedeného trestného činu," uviedla hovorkyňa.

Podľa je slov išlo o skutok spáchaný formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinených. Dvojici pri dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy