Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zásah NAKA v hlavnom meste: Zadržali viacero osôb, zasahovali aj v sídle NDS
Zdielať na

Zásah NAKA v hlavnom meste: Zadržali viacero osôb, zasahovali aj v sídle NDS

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra opäť v akcii. Zamerala sa na sídlo Národnej diaľničnej spoločnosti. Dôvodom má byť ekonomická trestná činnosť. Policajti preverovali možné machinácie pri verejnom obstarávaní.

Kriminalisti od rána zasahovali niekoľko hodín na Dúbravskej ceste v Bratislave. Na tejto adrese sídli Národná diaľničná spoločnosť. Policajti sa zaujímali o jej priestory. V kanceláriách hľadali rôzne dokumenty a listinné dôkazy. "Národná diaľničná spoločnosť je samozrejme prirodzene súčinná s orgánmi, ktoré vyšetrujú predmetnú vec," uviedla Eva Žgravčáková, hovorkyňa NDS. 

Na mieste bol aj kriminalistický technik, ktorý túto budovu spolu s ďalšími štyrmi policajtmi opustil o 11. hodine. Z miesta okrem iného zobrali aj niekoľko notebookov. "Vzhľadom na skutočnosť, že aktuálne sa vykonávajú výsluchy zadržaných osôb a realizujú sa ďalšie neodkladné a zaisťovacie procesné úkony, nie je možné v tomto štádiu trestného konania poskytnúť žiadne konkrétnejšie informácie," informovala Zuzana Drobová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.

Samotný prípad má súvisieť s machináciami vo verejnom obstarávaní a dražbe. Zadržať mali počas akcie viacero osôb. "Je tam viacero trestných stíhaní vedených na Národnej diaľničnej spoločnosti. Ide o pomerne rozsiahle prípady zmanipulovaných verejných obstarávaní. A v tomto prípade nechcem špecifikovať, o akú vec ide," povedal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Koľko osôb bolo zadržaných ako aj bližšie informácie k prípadu sme sa nedozvedeli. Úrad špeciálnej prokuratúry ako aj polícia sú zatiaľ na informácie skúpe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy