Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Ďalšia tragédia na cestách: Autobus zrazil chodca
Zdielať na

Ďalšia tragédia na cestách: Autobus zrazil chodca

MICHALOVCE / K tragédii došlo v pondelok 13. novembra v Michalovciach. Pri zrážke s autobusom prišiel o život 51-ročný chodec. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Informáciu ako prvý priniesol portál Startitup.

Ako informoval portál Startitup, k zrážke malo dôjsť pri Družbe. ​Muž nemal na sebe žiadne reflexné prvky a cez priechod pre chodcov išiel na červenú.

Chodec kráčal okolo 17.00 h po Holého ulici bez akéhokoľvek reflexného prvku. "Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania pravdepodobne v čase, keď na riadenom priechode pre chodcov svietil červený signál 'Stoj!'," spresnila Ivanová. Vodič autobusu medzimestskej dopravy do neho narazil po prejdení križovatky s ulicou Kpt. Nálepku na svetelný signál "Voľno".

Na záberoch je vidieť chodca pár sekúnd pred smrteľnou zrážkou. Najskôr išiel krížom cez cestu a potom chcel prejsť cez priechod na červenú. Žiaľ stálo ho to život. "Na miesto sme vyslali ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci. Muž, žiaľ, utrpel devastačné poranenia a záchranári museli konštatovať exitus," informovala hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová.

Po chodcovi prešiel autobus kolesami a tak zrážku nemal šancu prežiť. Spočiatku ani nebolo jasné, či je obeťou muž, alebo žena. "Polícia miesto dopravnej nehody dôkladne zadokumentovala aj za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava," uviedla Ivanová.

Nebohý muž bol podľa informácií TV JOJ bývalý farár, ktorý často holdoval alkoholu. Aj na mieste činu sa našla fľaša s vínom. Policajti alkohol u vodiča autobusu nezistili. To, či bol pod vplyvom omamných látok chodec, ukáže až pitva. "Po ukončení obhliadky miesta udalosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," doplnila Ivanová.

Polícia pripomína povinnosť používať reflexné prvky

Ivanová pripomína, že chodci sú povinní používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti, ak idú po ceste v obci i mimo nej. Za zníženú viditeľnosť sa nepovažuje len dážď či sneh, ale i tma. "Pre vlastnú bezpečnosť by ich však mali za zníženej viditeľnosti chodci používať vždy, keď musia vstúpiť na vozovku, prípadne cez ňu potrebujú prejsť, a to najmä tam, kde nie sú vybudované chodníky, kde je slabé alebo dokonca žiadne pouličné osvetlenie, alebo kde chýba krajnica a chodec musí kráčať po ceste," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy