Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Dramatická akcia hasičov. Žeriavnikovi prišlo vo výške zle
Zdielať na

VIDEO: Dramatická akcia hasičov. Žeriavnikovi prišlo vo výške zle

BRATISLAVA / Stavbu domu na bratislavskej Kolibe prerušil príchod záchranných zložiek. Na pomoc prišli žeriavnikovi, ktorý mal zdravotné ťažkosti. Problém bol v tom, že zasahovať bolo treba v asi 20-metrovej výške.

Na tiesňovej linke zazvonil telefón len pár minút popoludní. V ňom sa mal ozvať 43-ročný žeriavnik, ktorému prišlo nevoľno a nebol v stave, aby sa dostal na zem sám. Podľa zistení TV JOJ mu mali tŕpnuť končatiny a ťažko dýchal.

Na pomoc museli prísť žeriavnikovi hasiči. Vyšplhali za ním členovia lezeckej skupiny. Okrem lezcov za ním vyliezli aj zdravotníci z hasičskej jednotky. Muž bol v čase, keď sa za ním dostali do kabíny, pri vedomí a s hasičmi spolupracoval. Poskytli mu prvú predlekársku pomoc a zaistili ho špeciálnou lezeckou technikou.

Záchranári najprv pomohli žeriavnikovi dostať sa zo staveniska. Mužovi sa chodilo ťažko. Naložili ho preto do sanitky na nosidlách. "Na miesto sme poslali posádku RZP, ktorá ho po ošetrení previezla do nemocnice na Kramároch s bolesťami na hrudníku a hyperventiláciou," informuje Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy