Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Záhadné poškodenie viacerých vozidiel. Policajti vyšetrujú okolnosti havarovaných áut
Zdielať na

Záhadné poškodenie viacerých vozidiel. Policajti vyšetrujú okolnosti havarovaných áut

BRATISLAVA / O poriadny rozruch a škody v tisíckach eur sa postaral na mol opitý vodič v bratislavskom Ružinove. Počas svojej jazdy zdemoloval niekoľko áut, jedného šoféra vytlačil z cesty a do ďalšieho rovno narazil.

Niekoľko 100 metrov jazdil len na 3 kolesách. Pravé predné mu odtrhol náraz do jedného zo zaparkovaných áut na Košickej ulici. Poriadne opitý muž si podľa mestskej polície neváhal sadnúť za volant už v Petržalke. Svojou jazdou za sebou zanechal doslova spúšť.

"Zobudila som sa na to, že počujem strašný rámus, najprv som si myslela, že nejaký nákladiak ide, lebo však robia tu cestu a v tom momente zrazu že a možno že nie, som rýchlo vyletela pozrieť, že auto a v tom momente, že no dobre, asi tam niečo bude a teda fakt, totálne zničené, človeku sa na to ani nedá pozerať," opísala majiteľka poškodeného auta.

Muž počas svojej jazdy poškodil minimálne 6 zaparkovaných áut, všade ležali rozbité časti vozidiel, spätné zrkadlá či kusy plechov a svetiel. Niektoré sú natoľko zničené, že pravdepodobne pôjdu rovno do šrotu. Opitý vodič ešte na začiatku Košickej ulice vytláčal z vozovky iného šoféra.

Ten s poškodenou ľavou časťou auta skončil v stredovom trávnatom páse cesty. Našťastie sa pritom nezranil, ale očividne bol celou nebezpečnou situáciou otrasený. Vodičovu zbesilú jazdu zastavil po približne 500 metroch až plot známeho trhoviska Miletičova.

Medzitým ešte stihol nabúrať do auta, ktoré prechádzalo na zelenú. "Vodič ani iní účastníci cestnej premávky neboli zranení a celkový počet poškodených vozidiel nebol zatiaľ upresnený, nakoľko išiel vodič s motorovým vozidlom z Petržalky. Hliadka R12 do príchodu Policajného zboru, zabezpečovala miesto dopravnej nehody," ozrejmil Peter Borko, oddelenie komunikácie mestskej polície v Bratislave.

Obrovské škody, ktoré svojou nebezpečnou jazdou napáchal nezodpovedný opitý mladík sa budú pohybovať v desiatkach tisícoch Eur. Podľa informácií TV JOJ mal nafúkať takmer 3 promile. Aktuálne je v CPZ. Cesta na Košickej ulici je podľa viacerých obyvateľov, s ktorými sme sa rozprávali nebezpečná. Za nie veľmi šťastné riešenie považujú cyklopruh, nakoľko ďalší je vybudovaný paralelne s Košickou.

Cesta je tak dosť úzka, problémy majú nielen vodiči s parkovaním, ale aj väčšie vozidlá s prechádzaním týmto úsekom. "Nejde teraz len o túto haváriu, ide aj o budúcnosť," povedal obyvateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy