Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Tragický večer na ceste. Čelná zrážka si vyžiadala život, ďalší sú zranení
Zdielať na

Tragický večer na ceste. Čelná zrážka si vyžiadala život, ďalší sú zranení

HUMENNÉ / Pri čelnej zrážke neďaleko Humenného vyhasol život mladej ženy. Ďalší štyria ľudia zostali zakliesnení vo vozidlách. Tragická zrážka sa stala včera podvečer. Už samotný pohľad na vraky áut predpovedal strašnú bilanciu. Na mieste museli zasahovať tri posádky záchranárov, ktorí ťažko zranených postupne odvážali do okolitých nemocníc.

Nemalo a nemuselo sa to stať. Osud to ale zariadil tak, že jazda rodiny sa skončila tragédiou len čo vyrazili z obce, kde bývajú. O život prišla mladá žena vo veko okolo 20 rokov. Na miesto nehody vyslali tri ambulancie. "Záchranári ošetrili štyri osoby s úrazmi dolných končatín, chrbtice, panvy, hrudníka a hlavy. Následne boli transportovaní do nemocníc," uviedla Petra Klimešová, hovorkyňa operačného strediska Záchranného zdravotného zboru SR. 

Pasažierov zo zdemolovaných vozidiel vyslobodzovali privolaní hasiči. "Na mieste zasahuje 7 príslušníkov hasičského zboru s troma kusmi techniky," priblížil Marek Pavlov, riaditeľ okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Humennom.

Podľa polície došlo k čelnej zrážke okolo 17 hodiny. Posádku jedného z vozidiel tvorili posádku rodičia s dcérou a synom, ktorí krátko predtým vyrazili z obce Topoľovka. Práve dcéra utrpela fatálne zranenia a záchranári žiaľ museli konštatovať existus. Mladý vodič druhého auta sa podľa svedkov do obce vracal.

Presné okolnosti, za akých ku tragédii došlo vyšetruje polícia. "Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Podľa polície boli dychové skúšky u oboch vodičov negatívne. Cesta medzi obcami Topoľovka a Závadka bola počas dokumentovania nehody uzavretá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy