Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena kričala o pomoc z okna, následne ju počuli policajti. Muž držal dve ženy v byte
Zdielať na

Žena kričala o pomoc z okna, následne ju počuli policajti. Muž držal dve ženy v byte

BRATISLAVA / Pomoc! Niekto nás tu drží! Poďte nám pomôcť! Tieto slová kričala žena z okna z jedného z bytov v blízkosti bratislavského letiska. V izbe ich mal vraj zamknúť nájomca bytu. Pred políciou mal nastriekať slzotvorný plyn.

Počas volania o pomoc sedela mladá žena na parapetnej doske z vnútornej strany. Keď pri dome videla policajné auto, postavila sa do okna a kričala silnejšie. Z druhej izby vyšiel na balkón muž a keď ju uvidel vošiel rýchlo späť do vnútra. "Ona vykopla sieť dole a začala kričať, že niekto nás tu drží, že poďte nám pomôcť," opísal obyvateľ bytovky. 

Pri bytovke bola v tom čase dvojčlenná policajná hliadka, ktorá riadila dopravu. Keď počuli ženu z okna kričať a videli sieťku na zemi, ihneď reagovali. Spolu s jedným z obyvateľov utekali na piate poschodie. Zároveň volali ďalšie posily. "My sme vybehli hore, tam bol slzotvorný plyn všade vystriekaný," dodal obyvateľ bytovky. 

V izbe, z ktorej žena kričala mala byť aj jej kamarátka. Muž ich tam mal údajne zamknúť. "Nechal tie dve baby zamknuté, jedna z nich je tehotná," doplnil obyvateľ bytovky. Potom, ako prišli na miesto policajti sa dal muž na útek. Neušiel však ďaleko. Policajti ho zadržali na streche priľahlého domu. "Tam bol hore na tej streche, tam sa dá dostať zo 4. poschodia a tam bol celý čas," ozrejmil obyvateľ bytovky. 

Podľa slov susedov mali byť všetci v byte, ktorý mal muž v podnájme od 10-tej hodiny ráno a odvtedy bolo počuť od nich krik. Šarvátka napokon vyústila do zásahu polície. Podľa našich informácií mala mať jedna zo žien na rukách menšie škrabance. Vraj z toho, že sa bránila. V byte na 5. poschodí, kde k incidentu prišlo sa našťastie nikto nezranil a nepotreboval žiadne ošetrenie.

Policajti majú vraj zadržaného muža veľmi dobre poznať. Podľa našich informácií mal byť totiž v podmienke a na nohe mal mať aj monitorovací náramok. Do večerných hodín kriminalisti v byte zaisťovali stopy. Zadržaný muž skončil na policajnej stanici. "Ja keď som ho tu videl prvý krát, tak si vravím - tak ten je nadrogovaný," dodal obyvateľ bytovky.

Čo sa presne v byte na Ivanskej ceste pri bratislavskom letisku stalo a čo všetko policajti pri kontrole našli a zaistili zatiaľ nie je jasné. Zadržaný muž sa nachádza v policajnej cele. "Povereným príslušníkom bolo vznesené obvinenie vo veci úmyselného prečinu nebezpečné vyhrážanie, ako aj spravovaný návrh na podanie obžaloby. Taktiež bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvineného," objasnila Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy