Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tragédia na juhu Slovenska: Prehovoril sused, ktorý našiel mŕtve bábätko
Zdielať na

Tragédia na juhu Slovenska: Prehovoril sused, ktorý našiel mŕtve bábätko

VEĽKÝ LOM / V obci Veľký Lom našli v stredu 8. novembra mŕtve telo matky a jej ročného dieťaťa. Políciu zalarmovali susedia, ktorí našli telo bábätka bez známok života v obývačke v dome. Mŕtvu matku našli až po príchode polície. To, čo sa v osudný večer stalo, priblížil pre TV JOJ sused, ktorý spolu so ženou telo bábätka našiel.

Hoci polícia ešte podrobnosti neposkytla, všetko nasvedčuje tomu, že išlo o vraždu a samovraždu. Viktória zrejme nedokázala prekonať stratu svojho partnera, ktorý zomrel pred pár mesiacmi. Suseda, ktorá mŕtve ročné bábätko videla, je aktuálne na psychiatrii. 

V stredu 8. novembra sa na juhu Slovenska stala rodinná tragédia. Polícia bola zavolaná k telu len ročného bábätka bez známok života. Následne našli aj telo matky Viktórie, ktoré sa nachádzalo v stodole. Tam si pred niekoľkými mesiacmi siahol na život priateľ a otec dievčatka, ktoré si osvojil. Matka sa z tejto straty nevedela vyrovnať, čo pravidelne zverejňovala aj na svojom facebookovom profile. 

"Od piatku začal piť a potom sa obesil. Ona to ťažko znášala," povedal obyvateľ Veľkého Lomu. V stodole ho mala nájsť práve Viktória. Odvtedy sa mladej žene zrútil svet. Žiaľ za milovaným partnerom neskrývala. "Ten partner je ako druhou časťou našej osobnosti, najmä ak ten vzťah je intenzívny a doplňujúci. Tak ako keby sme stratili časť seba," informoval klinická psychologička Zdenka Kubišová.

Pred smrťou napísala SMS správu

Telo bábätka našli podľa informácií TV JOJ susedia. Viktória totiž pred skutkom napísala druhovi svojej matky znepokojivú SMS správu. "Že ide na Veľký Lom a že sa obesí. A on nám zavolala večer, aby sme išli pozrieť. Tak sme išli pozrieť. Dvere otvorené, brána otvorená," uviedol jeden z obyvateľov dediny. Keď správu videl, okamžite zavolal susedom, aby sa do domu vo Veľkom Lome išli pozrieť. Tí našli otvorenú bránku aj dom. Keď doň vošli, naskytol sa im pohľad na nehybné bábätko v obývačke. "Išla dnu a tam bolo dievčatko, na gauči. Chytila ho za rúčku a studenô bolo dieťa," dodal jeden z obyvateľov. Matku nehľadali, okamžite zavolali políciu. "To mi povedali, že asi sa ona obesila," opísala Veľkolomčanka. "Pravdepodobne prežívala extrémne emócie, a tie vyprovokovali extrémny stav, keď človek stráca nejak logický úsudok a ide vo vleku veľmi silných emócií," avizovala klinická psychologička Zdenka Kubišová.

S odchodom priateľa sa nikdy nevyrovnala

Mladá mama Viktória sa po tragickej smrti priateľa nevedela so stratou vyrovnať. Z domu, kde si mal jej milovaný siahnuť na život, sa aj s dcérkou odsťahovali a išli bývať k jej otcovi. Do domu išla len vo výnimočných prípadoch. V osudný deň sa doň rozhodla vstúpiť poslednýkrát. Predtým však písala na Facebooku aj statusy, ktoré naznačovali, že smrť priateľa znášala naozaj zle a neustále na neho spomínala.  "Dcéra tá čítala jej statusy, veľakrát vravela, že aké divné statusy vypisuje," uviedla obyvateľka Veľkého Lomu. 

Na sociálnej sieti písala statusy, kde odrátavala dni, ktoré s nimi už jej milovaný nie je. Popri tom zdieľala fotografie šťastnej rodinky v čase, keď boli všetci spolu. V jednom z posledných statusov spomínala: "Vieš, ako sa spieva tá pesnička "ešte 22 dní", ktorú si zvykol spomínať. Áno, dní, ale počet si nechám pre seba. Ale nebude to už dlho. Tik-tak." V ďalšom statuse, kde počíta, koľko dní jej už priateľ chýba, napísala: "Deň č. 164 a ja si stále odmietam priznať, že si už v nebi. Aspoň dúfam, že si tam. Milujem ťa najstrašnejšiešiešiešie na celom svete, ale už to dlho nevydržím. 5 mesiacov prešlo a ďalších 5 mesiacov nechcem!!!"

Podľa odborníčky musela mladá žena zažiť silnú citovú ranu, cez ktorú sa nedokázala preniesť. Polícia stále čaká na výsledky súdnej pitvy. "Bližšie informácie k tejto tragickej udalosti polícia v tomto štádiu vyšetrovania poskytovať nebude," komentovala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy