Jasno
12°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Policajti ostali v šoku: Opitá zdravotná sestra ošetrovala pacientov
Zdielať na

Policajti ostali v šoku: Opitá zdravotná sestra ošetrovala pacientov

PREŠOV / V stredu 8. novembra poobede došlo v Prešovskej nemocnici k poburujúcej situácii. Personál si všimol, že jedna zo zdravotných sestier má zvláštne správanie a preto privolali policajnú hliadku. Tá podrobila zdravotnú sestru dychovej skúške a razom sa všetko vyjasnilo.

Stalo sa to na jednom z oddelení prešovskej nemocnice. Zdravotná sestra v službe sa nepozdávala vlastným kolegom. Skončilo to privolaním policajnej hliadky. Vysvitlo, že zdravotná sestra naozaj ošetrovala pod vplyvom alkoholu. Výsledok dychovej skúšky prekvapil nielen jej kolegov. Napriek tomu, že bola v službe, nafúkala jeden a pol promile.

"To, že sa v takomto stave nachádzala pri výkone svojho povolania bolo viac ako nezodpovedné a obzvlášť nebezpečné, pretože mohla ohroziť život a zdravie pacientov. Je smutné, že alkoholu sa nevyhne ani človek, ktorého práca je poslanie a ktorý nesie zodpovednosť za život a zdravie," uviedla polícia na sociálnej sieti. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Nemocnica sa k tomu, čo sa na jednom z oddelení nemocnice stalo, nateraz nevyjadruje. Zdravotná sestra putovala v sprievode policajtov zo služby v nemocnici rovno do policajnej cely. 

Súvisiace články