Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rozsiahle pátranie po nezvestnej. Nevideli ste ju?
Zdielať na

Rozsiahle pátranie po nezvestnej. Nevideli ste ju?

PEZINOK / V pezinskom okrese prebieha rozsiahle pátranie po 79-ročnej dôchodkyni. Tá sa stratila potom, ako bola v blízkom lese na hubách so svojím synom. Dôchodkyňa je nezvestná už viac ako 35 hodín. Je diabetička a pri sebe nemá lieky.

79-ročná pani Etela Tanciková prišla do lesa v lokalite Lindava pri obci Častá aj so svojím synom Marekom, v utorok, 7.novembra, krátko pred treťou hodinou popoludní. Podľa jeho slov les veľmi dobre poznajú, keďže sem chodia pravidelne. No najmä práve pani Etela. "Ona je tu domáca, ona sa tu narodila, ona tu chodila od malička," reagoval syn.

Od auta pri ceste nešli ďaleko, prešli podľa jeho slov asi iba 500 metrov. Dôchodkyňa už mala hríbov dostatok, tak sa po chvíli chcela vrátiť. Išli vedľa seba, potom mala ísť kúsok za ním. "Išiel som pomalšie potom som zrýchlil, došiel som k autu. Čakal som ju tam, lebo vždy došla nato miesto. Sedel som vždy aj v aute a ona pobehala aj hodinu alebo pol hodinu a vždycky došla," priznal syn Marek. Keď sa nevrátila, išiel ju hľadať po trase, no nikde nebola. Volal rodinu a keď sa už stmievalo zašiel na políciu. Po dôchodkyni, ktorá mala na sebe ľahšie oblečenie, je diabetička a slabšie počuje, začali ihneď pátrať.

"Ona máva ten hypoglykemický šok. Mala aspoň nejakú tú sladkosť, či si to nedala alebo niečo. Alebo ja neviem," zamyslel sa Marek. Spolu s policajtmi a hasičmi prehľadali asi 6 km dlhý úsek, no pani Etelu nenašli. Pre silný dážď hľadanie okolo polnoci ukončili.

Po 79-ročnej pani Etele pátrali od skorých ranných hodín. V skupinách, ako aj rojniciach, prehľadávali niekoľkokilometrový úsek od obce Častá až po Budmerice. Do pátrania sa zapojili aj psovodi so psami, policajti na koni, tri desiatky kadetov z policajnej školy, poľovníci s termovíziami, dobrovoľníci, či pohotovostný pátrací tím. Spolu s policajtmi, s profesionálnymi a dobrovoľnými hasičmi prehľadávali všetky miesta v lese. Do terénu boli nasadené štvorkolky a zo vzduchu im pomáhali drony.

Každou hodinou narastá obava o jej život. Staršia pani nemá pri sebe lieky, na sebe má tenšie oblečenie a noci sú už veľmi chladné. Pani Etela Taciková je asi 160 centimetrov vysoká, chudšej postavy. Má kratšie šedivé vlasy. Oblečenú mala tmavomodrú teplákovú bundu, nohavice tmavej farby, šedé topánky a šedú čiapku baretového typu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy