Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Agresívny muž ohrozoval pacientov
Zdielať na

VIDEO: Agresívny muž ohrozoval pacientov

ČESKO / Chvíle hrôzy zažili desiatky pacientov a lekárov Libereckej nemocnice. Ohrozoval ich jeden z pacientov, ktorý začal demolovať vybavenie a vyhrážať sa, že všetkých pozabíja. Jeho vyčínanie zachytili kamery.

Strhávanie závesov, ničenie urgentného príjmu. Všetko to začalo potom, čo sanitka priviezla podchladeného muža. "Zrazu sa ho zmocnil nepokoj. Zoskočil z lôžka na urgente a začal demolovať zariadenia a kričať na personál, že ich zabije," opísal situáciu riaditeľ nemocnice Václav Řičář. 

Behal po chodbe a šermoval rukami. Chcel sa dostať aj do priestoru recepcie. Rozbil pri tom plexisklo. "Boli všetci nakoniec vystresovaní. Tá situácia trvala pár minút," uviedol riaditeľ nemocnice. Muž ohrozoval aj lekárov. Tí sa podľa nacvičených situácií zamykajú na operačných sálach, pritom sa snažia pomôcť aj pacientom. Muž sa snažil rozbiť aj sklenené dvere pri vchode. Nakoniec vybehol von, kde ho zpacifikovala ochranka. Našťastie sa nikomu nič nestalo. 

"Nakoniec sa ukázalo, že ten človek asi bol v nejakom abstinentom stave pri nadužívaní pervitínu. Vonku už na neho čakal príslušník našej ochranky," doplnil informácie riaditeľ nemocnice. Muža si prevzala štátna polícia a nakoniec skončil na psychiatrickej klinike v libereckej nemocnici. Škody pôjdu do desiatok tisíc korún.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy