Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajt si skoro zastrelil kolegu. Guľka mu zasiahla črevá
Zdielať na

Policajt si skoro zastrelil kolegu. Guľka mu zasiahla črevá

BRATISLAVA / Streľba na policajnej ubytovni. Po rane skončil policajt s prestreleným bruchom v kritickom stave na operačnom stole. Do nemocnice ho ale sanitka neodviezla. V izbe, kde sa strieľalo bývajú dvaja kolegovia a zároveň aj kamaráti. To, ako došlo k výstrelu zisťuje inšpekcia.

V utorok, 7. novembra, podvečer bolo z Bratislavskej ubytovne pre policajtov počuť výstrel. V Izbe boli dvaja kamaráti zo zboru. Jeden pracuje ako PMJ-čkar a druhý ako dopravák. Obaja sú v zbore iba krátko. To za akých okolností a prečo padol výstrel zatiaľ známe nie je.

"Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony v súčasnosti nie je možné poskytnúť viac informácií," uviedol hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann. Podľa informácií TV JOJ sa strieľalo zo zbrane PMJ-čkara. Projektil trafil dopraváka rovno do brucha. Rana mu silno krvácala. Jeho kamarát mu sanitku nezavolal a podľa informácií TV JOJ ho zakryl bundou, naložil do výťahu a sadli do auta. Postreleného policajta priviezol do Ružinovskej nemocnice jeho kolega autom. Bol v kritickom stave a hneď ho museli operovať. "Tento pacient mal vážne strelné poranenia v brušnej oblasti. Pacient sa podrobil operácii, ktorá bola veľmi komplikovaná. Naši lekári a sestry mu týmto zachránili život. Pacient zostáva hospitalizovaný na JIS," informovala hovorkyňa univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. 

Keď personál v nemocnici po ich príchode zbadal, že mladík je postrelený, zavolali policajtov. Tí, keď prišli a zistili, že ide o ich kolegov, zavolali rovno inšpekciu. Tá si celý prípad prevzala. V prípade personálnych opatrení bol minister zdržanlivý. "Počkajme na vyšetrovanie policajnej inšpekcie, určite budeme postupovať v zmysle zákona, to vám garantujem," reagoval minister Matúš Šutaj Eštok. Zranenia boli preto také vážne, lebo výstrel padol zo zbrane mladého PMJ-čkara. Policajti v tejto zložke majú oproti iným kolegom špeciálne upravenú muníciu. Používajú trieštivé projektily. Dopravák má poranené črevá aj s niektorými orgánmi. 

Odborník na zbrane si nevie vysvetliť ako mohlo dôjsť k výstrelu. Zároveň ale platí, že zbraň si treba pred manipuláciou vždy skontrolovať. "Skontrolujem vývrt, nábojovú komoru a, samozrejme, záver, vtedy viem, že zbraň nie je schopná vystreliť," vysvetlil spolumajiteľ strelnice v Bratislave Miroslav Chrenko. Na inšpekcii sme sa pýtali, za čo bolo začaté trestné stíhanie a či bol policajt prípadne už obvinený. Na žiadnu otázku ale neodpovedali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy