Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Padol definitívny rozsudok pre ženu, ktorá zavraždila manžela po hádke kvôli alkoholu
Zdielať na

Padol definitívny rozsudok pre ženu, ktorá zavraždila manžela po hádke kvôli alkoholu

TRENČÍN / Odmietol s ňou piť alkohol a o pár minút bol mŕtvy, reč je o 38-ročnom mužovi, ktorého koncom januára v Handlovej zavraždila jeho manželka. Trafila ho priamo do srdca. Dnes si vypočula definitívny rozsudok.

35-ročná Mária zniesla svojho manžela zo sveta 26. januára v noci potom, ako s ňou odmietal piť alkohol na neho zaútočila s nožom s 22 centimetrovou čepeľou. "Veľmi intenzívne bodla svojho manžela do srdca," priblížil prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne"Som vinná a svoje konanie ľutujem. S manželom sme sa hádavali, ale milovali sme sa," priznala obžalovaná.

"Ja neverím, že hovorí úprimne," poznamenal prokurátor. Obžalovaná tvrdila, že muža zavraždiť nechcela. Po útoku mu podľa jej slov zavolala záchranku a oživovala ho. Okresný súd v Trenčíne jej vymeral 15 rokov za mrežami, ale odvolala sa.

Obžalovanej sa 15 rokov zdalo veľa. Prokurátorovi zasa málo. Konečné slovo tak mal senát Krajského súdu v Trenčíne. "Chceli sme nižší trest, ľutuje to, neurobila to úmyselne, išlo o rodinnú hádku," objasnila Zuzana Lukačovičová, obhajkyňa obvinenej.

Senát nevyhovel ani obžalovanej, ani prokurátorovi. Ten žiadal minimálne 17 rokov. Nakoniec jej potvrdili 15.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy