Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hasiči zasahovali pri požiari bytov. Dvaja ľudia sa zranili
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari bytov. Dvaja ľudia sa zranili

KRAJNÁ BYSTRÁ / V dedine Krajná Bystrá na severovýchode Slovenska zasahovali hasiči. Horieť začalo v jednom z bytov v miestnej bytovke. Požiar sa následne rozšírili na ďalšie byty. O strechu nad hlavou prišlo niekoľko rodín. Nateraz ich prichýlili príbuzní.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informoval, že pri požiari sa zranili dvaja ľudia. "Požiarom sú zasiahnuté dva byty na hornom podlaží dvojposchodovej budovy. Požiar sa šíri podkrovím," uviedol operačný dôstojník.

Následkom štvrtkového požiaru bytového domu v Krajnej Bystrej v okrese Svidník bola materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu viac ako 200.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová. 

"Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (MV) SR v Bratislave a Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru (PZ). Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," uviedla Knišová s tým, že na mieste udalosti sa aktuálne nachádza šesť príslušníkov HaZZ s jedným kusom hasičskej techniky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy