Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Facky, kopance či slová o zastrelení parazita. Mladík tvrdí, že ho zmlátili policajti
Zdielať na

Facky, kopance či slová o zastrelení parazita. Mladík tvrdí, že ho zmlátili policajti

BRATISLAVA / Facky, kopance či koleno pritlačené k tvári. Mladík tvrdí, že ho zmlátili policajti. Údajne ho mali označiť aj za cigánskeho parazita a povedať mu, že ľudí ako je on treba strieľať. Policajti sa bránia, že si zranenia spôsobil sám, a preto mu zavolali aj sanitku. Všetko sa malo odohrať na jednom z Bratislavských policajných oddelení.

​Všetko sa malo začať v jednom z bratislavských hotelov, kde mal Zoltán naplánované stretnutie v reštaurácii. Prišiel však skôr a zatiaľ čakal kúsok od recepcie. "Personál hotela policajtom uviedol, že sa na recepcii nachádza muž, ktorý odmieta ich pokyny na opustenie s tým, že sa správa nevypočítavo," priblížil

V putách ho hliadka odviezla rovno na stanicu. Najprv mal byť na chodbe, neskôr ho mali zobrať do kancelárie. Tam odmietol vypovedať. "Ten jeden sa nahneval a začal ma fyzicky napádať - aj o stôl, aj o zem ma hádzali. Ten jeden mi pritlačil hlavu a tlačil mi na spánky, potom aj s kolenom mi tam robil, potom ma fackali," opísal Zoltán.

Celý incident medzi chlapcom a policajtmi sa mal odohrať na policajnom oddelení v bratislavskej Trnávke. Okrem bitky mali padať aj vulgarizmy. "Ten policajt nadával, že vy Rómovia a ľudia LGBTI+, vás treba postrieľať, lebo že sme parazity," priblížil Zoltán.

Polícia tvrdenia odmieta a hovorí, že si Zoltán ublížil sám, a preto mu zavolali aj sanitku. "Jeho správanie sa vystupňovalo až do toho stavu, kedy začal poškodzovať sám seba," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Údajne ich chcel vyzliecť z uniformy. "V priestoroch oddelenia muž svoje správanie stupňoval a vo vyhrážkach pokračoval. Rovnako odmietal akúkoľvek komunikáciu s hliadkou," uviedol Szeiff. "Na tiesňovú linku 155 sme prijali hovor od polície. 27-ročného muža záchranári transportovali do nemocnice v Ružinove," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchranárov.

Zoltán skončil v nemocnici s odretou hlavou, modrinami na tvári či nose. Od všetkého má aj lekársku správu, ktorá zranenia potvrdzuje. To, že pár hodín pred incidentom nemal na tvári žiadne zranenia, nám potvrdil aj poslanec. "Ja som sa s ním stretol okolo 12. hodina a viem potvrdiť, že nemal žiadne známky násilia. Zhovárali sme sa asi 2 minúty, bol v dobrej nálade a vysmiaty," uviedol Peter Stachura, poslanec KDH.

Zoltán tvrdí, že bolesti má stále. "Aj keď som šiel spať, v noci som si musel dať liek od bolesti, lebo ma celá hlava bolela," uviedol. Zoltán podal na troch policajtov aj podnet na Krajskom riaditeľstve. Na ťahu je teraz odbor kontroly.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy