Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Vodič autobusu sa správal agresívne, seniora vyhodil z dverí
Zdielať na

VIDEO: Vodič autobusu sa správal agresívne, seniora vyhodil z dverí

NOVÉ ZÁMKY / Vodič autobusu údajne napadol cestujúceho a surovo ho vyhodil von. Stalo sa to na medzimestskej linke Nové Zámky - Vráble. Podľa svedkov si dôchodca iba vypýtal lístok a zakrátko sa ocitol na daždi.

Autobus smeroval z Nových Zámkov do Vrábeľ, dôchodca nastúpil na jednej zo zastávok. Podľa svedkov, vošiel do autobusu a od vodiča si vypýtal cestovný lístok. "Iba mu povedal - môžem poprosiť - a pán autobusár vyskočil - čo ste to povedali a von. Proste násilím, surovo toho dôchodcu vyhodil von z autobusu," opísala cestujúca.  

Bolo veľa hodín, pršalo, muž sa preto do autobusu vrátil. Vodič mu schmatol ruky, ktorými sa držal zábradlia, a vyhodil ho, čo vidieť aj vo videu. "Fyzicky ho napadol. To bolo proste surové, strašne surovo sa choval, bol agresívny," reagovala cestujúca. "Nemal dôvod nato. Ten senior nebol opitý ani znečistený," vyjadrila sa svedkyňa. 

Cestujúci boli z tohto incidentu v šoku. Tvrdia, že potom už mali v autobuse strach. "Ja som zakričala - ale veď nič vám neurobil, ale bála som sa, že by aj mne ublížil.  Naozaj bol agresívny," povedala cestujúca. Správaním vodiča sa už zaoberá dopravná spoločnosť. "Keby mal nato dôvod, absolútne by som to neriešila, proste srdce mi to nedá, bol to starší človek, mohol mať 70 rokov," opísala svedkyňa. "Spoločnosť Arriva toto nedorozumenie mrzí a veríme, že sa takáto situácia nezopakuje," vyjadril sa hovorca spoločnosti Peter Stach. Vodiči sú školení aj na konfliktné situácie, čo zrejme v tomto prípade autobusár nezvládol. "Bol upozornený na nevhodné správanie. Bude tiež dočasne stiahnutý z linky," povedal hovorca Peter Stach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy