Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vodič neprispôsobil svoju jazdu stavu vozovky. Zdemolované autá blokovali cestu
Zdielať na

Vodič neprispôsobil svoju jazdu stavu vozovky. Zdemolované autá blokovali cestu

ROŽŇAVA / Hustý ranný dážď, klzká cesta, ale zrejme aj nepozornosť vodiča môže za nehodu pri obci Vlachovo. Úsek cesty policajti počas vyšetrovania nehody úplne uzatvorili, na hlavnom ťahu z Rožňavy do Dobšinej sa tak v piatok 27. októbra tvorili dlhé kolóny. V nemocnici skončila 52-ročná žena.

Pravdepodobnou príčinou nehody bol šmyk na mokrej ceste, dodávka sa tu čelne zrazila s osobným autom. Podľa stanoviska polície vodič Mercedesu zrejme neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam, ani stavu a povahe vozovky. "Pre okolnosti, ktoré možno predvídať, prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, a pri snahe vrátiť sa do svojho jazdného pruhu došlo k čelnej zrážke s protiidúcim vozidlom," povedala Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

V ňom sa viezla 52-ročná žena, ktorá sa pri zrážke zranila. "Jednotka poskytla prvú predlekársku pomoc a asistenciu RZP pri naložení osoby," priblížil Tomáš Fabián, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Dobšinej. "Pri nehode bola zranená 52-ročná žena, ktorú záchranári transportovali s pomliaždením hrudníka do nemocnice v Rožňave," opísala Petra Klimešová, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby SR.

O zdemolované autá na ceste sa postarali hasiči. Zabezpečili ich proti požiaru, ako aj úniku ropných látok. Počas vyšetrovania dopravnej nehody bol hlavný ťah v smere z Rožňavy do Dobšinej úplne uzavretý, neskôr ho v jednom pruhu riadili policajti. Predtým však museli obidve autá z cesty odpratať, aby sa premávka mohla opätovne spustiť. To sa už na ceste tvorili dlhé kolóny. Policajti alkohol v dychu nezistili ani u jedného z vodičov, presná príčina tejto čelnej zrážky je predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy