Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Rýchla jazda skončila nehodou. Spolujazdkyňa si údajne necítila nohy
Zdielať na

Rýchla jazda skončila nehodou. Spolujazdkyňa si údajne necítila nohy

RAKOVEC NAD ONDAVOU / Rýchla jazda 19-ročného vodiča sa skončila pred polnocou vo štvrtok 26. októbra nehodou. V aute sedeli traja mladí ľudia a tínedžer demoloval všetko, čo mu stálo v ceste až napokon skončil v priekope, prevrátený na boku. Pri nehode sa ťažko zranilo 20-ročné dievča, ktoré si údajne necítilo nohy.

​Partia kamarátov sa viezla v aute, ktoré šoféroval 19-ročný mladík. Vo vysokej rýchlosti nezvládol prejazd zákrutou a nad vozidlom stratil kontrolu. "Odrazu nejaký veľký náraz. Vyšla som von a pozerám, že tráva je zrolovaná, auto rozbité a potom som videla, čo sa tu stalo," priblížila majiteľka poškodeného auta. "Vodič prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde kolesom zišiel mimo vozovku a narazil do dvoch betónových mostíkov pri rodinných domoch," opísala udalosť Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Následne vrazil do odparkovaného auta, zdemoloval stĺp, aj dopravnú značku. Z vozidla dokonca vyletel aj motor. Na mieste nehody po sebe zanechal poriadnu spúšť. "Je tu veľa spôsobených škôd a vodič vraj išiel cez stovku," dodala majiteľka poškodeného auta. "Pri dopravnej nehode vznikla materiálna škoda predbežne vyčíslená na takmer 21 000 eur," priblížila Mésarová.

Dievča ležalo na zemi bez citu v nohách

"Vykonali sme protipožiarne opatrenia na vozidle a keďže agregát bol mimo, tak sme posypali aj unikajúce ropné produkty," povedal Slavomír Matta, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach. Po krkolomnej jazde skončilo auto v priekope, prevrátené na boku. Viezli sa v ňom traja pasažieri. Dvaja mladí muži vytiahli ťažko zranenú spolujazdkyňu z auta a čakali na príchod záchranárov.

20-ročné dievča vraj bolo na tom veľmi zle. "Oni vyšli z auta sami, už som videla, že tu leží dievča na zemi a vraj si necíti nohy," dodala majiteľka poškodeného auta. "Na mieste zásahu boli ošetrené tri osoby. Ženu s polytraumou previezli záchranári do michalovskej nemocnice. Dvoch mužov transportovali do rovnakej nemocnice na pozorovanie," povedala Petra Klimešová, hovorkyňa záchranárov.

Alkohol v dychu mladého vodiča policajti nezistili. To či bol pod vplyvom iných návykových látok, ukáže rozbor krvi. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," dodala Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy