Skoro jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Z auta zostali len kusy šrotu. Pri nehode prišiel o život 28-ročný muž
Zdielať na

Z auta zostali len kusy šrotu. Pri nehode prišiel o život 28-ročný muž

KRÁSNO NAD KYSUCOU / Pri Krásne nad Kysucou, kde už 20 rokov sľubujú ľuďom diaľnicu, vyhasol život 28-ročného Rada z Čadce. Na ceste domov sa čelne zrazil s kamiónom. Policajti úsek na 4 hodiny uzavreli. Kolóny paralyzovali Kysuce a pocítila to aj Žilina.

Zo staršieho auta, ktoré 28-ročný Rado šoféroval, zostali po čelnej zrážke len kusy šrotu. Všetci si na mieste kládli otázku, čo sa mohlo stať. Rado kúsok za Kysuckým Novým Mestom náhle prešiel do protismeru. Je možné, že za volantom zaspal. Poľský kamionista, žiaľ, nemal šancu zrážke zabrániť. Keď sa v jeho jazdnom pruhu objavilo osobné auto, dupol na brzdy.

To bolo jediné, čo v tej sekunde mohol urobiť. Nasledoval mohutný náraz, auto roztrhalo na kusy, ťahač zalomilo. Spolujazdec, druhý vodič z kamióna, práve v tej chvíli pozeral do telefónu. "To bola sekunda, zrazu sa zjavilo červené auto a naraz výbuch. Ja som zrazu nič nevidel, vošiel som do veľkého dymu," opísal zrážku svedok nehody.

Všetci, čo mohli, bežali mladíkovi na pomoc. "Tam už nebola šanca. Nemali sme mu ako pomôcť, tak sme bežali pomáhať kamionistovi, mal zranenú nohu," uviedol svedok. Na mieste dopravnej nehody pristál aj vrtuľník. Na palubu naložili poľského kamionistu. Z kabíny mu pomohol jeho kolega, ten sa nezranil. "Začalo sa dymiť. Kričal, že ho bolí noha, tak som ho vytiahol na ramenách a potom už prišli sanitky," priblížil situáciu spolujazdec z kamióna. 

"Po príchode na miesto sme poskytli predlekársku pomoc vodičovi kamióna do príchodu zdravotnej služby," informoval Patrik Buchcar, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Čadca. "50-ročný vodič poľskej národnosti utrpel poranenia hlavy a dolnej končatiny. Po preložení na palubu bol v stabilizovanom stave prevezený do nemocnice," priblížila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe Poprad.

"Počas dokumentovania dopravnej nehody bol uzavretý úsek cesty 1/11 v katastri obce Krásno nad Kysucou," uviedla Alena Prívarová, riaditeľka Okresného dopravného inšpektorátu Čadca. Kolóny sa začali tvoriť okamžite. Dopravní policajti robili, čo mohli, premávku najskôr odkláňali. Štyri hodiny bol úsek, kde k nehode došlo, uzavretý. Pocítili to nielen Kysučania, kolóny siahali až do 25 kilometrov vzdialenej Žiliny"U nás nemáme obchádzkové trasy. V Nemecku a Česku sú možnosti. Aj inde sú nehody, ale tu keď sa niečo stane, tak stojíte," konštatoval vodič, ktorý ostal s kamiónom stáť v kolóne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy