Skoro jasno
16°
Bratislava
Za kilá metamfetamínu sa vyhol doživotiu. Hviezdny raper nastúpi do basy
Zdielať na

Za kilá metamfetamínu sa vyhol doživotiu. Hviezdny raper nastúpi do basy

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Známeho slovenského rapera dobehla jeho minulosť. Pavol Mlynárik alias Palermo sa už dávnejšie priznal, že roky obchodoval s drogami. V septembri 2022 mu sudkyňa vymerala trest 10 rokov. Raper sa ale odvolal, a tak o jeho osude v stredu 25. októbra rozhodol Najvyšší súd. Obžalovaný Mlynárik ani jeho kamarát na sud neprišli, dali súhlas, aby sa rozhodovalo v ich neprítomnosti.

Obhajca chcel pre Palerma 8 rokov so zaradením do väzenia s minimálnym stupňom stráženia, pretože pôvodný trest sa mu zdal vysoký.​

Najvyšší súd ale hudobníkovi potvrdil pôvodný 10-ročný trest a odsedí si ho v base so stredným stupňom stráženia. Jeho kamarátovi Tomášovi ho z pôvodných 9 rokov znížil na 8 vo väznici s minimálnym stupňom stráženia.

Palermov drogový príbeh sa začal v roku 2007. Drogy si najprv zaobstarával od známeho Sereďana Mareka Grosmana, ktorý trénoval deti v boxe. O štyri roky to ale raper rozbehol už naplno. Od skupiny Dunčovcov kupoval metamfetamín, ktorý následne smeroval dílerom na ďalší predaj. Palermo vyšetrovateľom na jednom z výsluchov povedal, že s drogami skončil už pred pár rokmi, pretože sa chcel živiť hudbou. Zo Serede sa preto aj odsťahoval.

Palerma s ďalšími mužmi obvinili po raziách s krycím názvom Venal 6. Šestica obžalovaných sa pred Špecializovaným trestným súdom vtedy priznala a vyhlásila, že je vinná. "Senát ŠTS uznal vo vyhlásenom rozsudku šiestich obžalovaných za vinných zo zločinu nedovolenej výroby omamných látok a iné, uložil im tresty odňatia slobody v rozmedzí od 5 do 14 rokov," informovala vtedy hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková. Raperovi sudkyňa vymerala 10 rokov.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy