Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Za kilá metamfetamínu mu hrozilo doživotie. Známy slovenský raper sa dozvedel svoj trest
Zdielať na

Za kilá metamfetamínu mu hrozilo doživotie. Známy slovenský raper sa dozvedel svoj trest

BRATISLAVA / Roky dealoval metamfetamín, vyhlásil že je vinný a 8. septembra si vypočul svoj trest. Známeho slovenského rapera dobehla jeho temná minulosť. Pavol Mlynárik alias Palermo sa už dávnejšie priznal, že roky obchodoval s drogami. Spolu s ním sa v seredskej kauze Venal 6, priznali aj ďalší piati muži. Všetci si vypočuli rozsudky. Hrozilo im až doživotie, no pomohlo že sa priznali.

Palermov drogový príbeh sa začal v roku 2007

Drogy si zaobstarával od známeho Sereďana Mareka Grosmana, ktorý trénoval deti v boxe. Medzi miestnymi bol legendou, preslávil sa aj tým, že sa po meste premával na oranžovom Hummri. O štyri roky to raper rozbehol už naplno. Dal sa dokopy so seredskou skupinou Dunčovcov, od ktorej kupoval metamfetamín. Množstvá záviseli od dopytu, no pohybovali sa v desiatkach kubíkoch. A tým to nekončilo. "Za celé obdobie od roku 2010 do roku 2015 Miroslav Navrátil v dvojičke s Pavlom Mlynárikom, predal minimálne 39 kilogramov metamfetamínu v hodnote 1,2 milióna eur," vyjadrila sa sudkyňa Pamela Záleská

Drogy smerovali dealerom na ďalší predaj. Palermo vyšetrovateľom na jednom z výsluchov povedal, že s drogami skončil už pred pár rokmi, pretože sa chcel živiť hudbou. Zo Serede sa preto aj odsťahoval. Palerma s ďalšími mužmi obvinili po raziách s krycím názvom Venal 6. Šestica obžalovaných sa pred Špecializovaným trestným súdom pred mesiacom priznala a vyhlásila, že je vinná. Dnes si tak vypočuli už len svoje tresty. "Senát ŠTS uznal vo vyhlásenom rozsudku šiestich obžalovaných za vinných zo zločinu nedovolenej výroby omamných látok a iné, uložil im tresty odňatia slobody v rozmedzí od 5 do 14 rokov," dodala hovorkyňa ŠTS, Katarína Kudjaková.

Obžalovaným pôvodne hrozilo 20 až 25 rokov alebo doživotie

Seredskému raperovi sudkyňa vymerala 10 rokov. "Súd zvážil všetky poľahčujúce okolnosti. Trest považujeme za zákonný a správny a ďalšie kroky uvidíme," dodala obhajkyňa Palerma, Ivana Kochanská. Rozsudok v tejto kauze nie je právoplatný. Väčšina z obžalovaných ako aj prokurátor si ponechali lehotu na odvolanie. S najväčšou pravdepodobnosťou, ale kauza skončí ešte na Najvyššom súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy