Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vražda na prešovskom sídlisku: Obvinený mladý herec sa postavil pred súd
Zdielať na

Vražda na prešovskom sídlisku: Obvinený mladý herec sa postavil pred súd

PREŠOV / Prípad zabitia mladého muža na sídlisku v Prešove je už pred súdom. Pitva preukázala viaceré vnútorné poranenia, ktoré spôsobili masívne vnútorne krvácanie. Na lavici obžalovaných sedí muž, s ktorým žil v jednej domácnosti. Obžalovaný herec vinu odmieta.

​K smrti 29-ročného muža z Nitry došlo v januári tohto roku v byte na piatom poschodí. Pitva odhalila viacero zranení a polícia vtedy začala v prípade trestné stíhanie pre zločin zabitia. Obvinenie padlo na človeka, s ktorým býval v byte u jeho mamy. Ten vinu za jeho smrť odmieta. Bol v ten deň po extrakcii zuba. Pamätá si, že popíjali aj s jeho mamou. On išiel spať ako prvý. Dnes už nebohý Michal ostal popíjať s jeho matkou.

Ráno sa zobudil na to, že jeho priateľ ťažko dýcha. "Nevedel sa nadýchnuť. On híkal," hovorí Martin D., obžalovaný zo zabitia. Obžaloba viní mladého muža zo zabitia svojho priateľa. V prípade dokázania viny pred súdom mu hrozí 7 až 10 rokov väzenia. Podľa obžaloby ho mal opakovane udierať do rôznych častí tela, čím mu mal spôsobiť viacero zranení a zlomenín, napríklad rebier. Jeho zranenia mali za následok masívne krvácanie a následnú smrť mladého muža.

Obžalovaný podával priateľovi prvú pomoc

Obžalovaný pred súdom priznal, že spolu žili sedem rokov a mali spolu intímny vzťah. V to ráno sa mu snažil pomôcť. Volal záchranárov a poskytol mu podľa pokynov prvú pomoc, vrátane masáže srdca. Či nemohlo vtedy dôjsť k polámaniu rebier, na to by podľa obhajoby mali dať odpoveď znalci.​ "Povedala mi, že do siedmych centimetrov mám stláčať hrudník a potom mu dať dva vdychy," povedal obžalovaný.

Čo sa stalo, vraj nevie. Na jeho obranu pred súdom dnes dokonca jeho obhajca tvrdil, že polícia neskúmala ani jeho matku, ktorá je už dnes po smrti. Polícia sa podľa obhajoby nezaoberala ani tým, či nebohý Michal nevyšiel z bytu von a zranenia, ktoré mal, mu nemohli byť spôsobené inde. Tiež poukázali na to, že nebohý mal v krvi značné množstvo alkoholu, čo mohlo spôsobiť nekoordinované pohyby a možno aj pády. Mama obžalovaného mu vraj po smrti priateľa vravela, že v ten večer, keď spolu pili, spadol. "Len počula, že spadol. Spadol ako mech zemiakov," dodal obžalovaný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy